Sport

Sâmbătă se decide tot! Metalul și Olimpia, șanse bune să treacă de primul baraj

Ambele echipe buzoiene angrenate în barajul de promovare își păstrează șansele intacte după meciurile tur. Rezultatul a fost același, 1 la 1, scor la care Metalul, trupă care va evolua în retur pe teren propriu, devine chiar favorită.

Meciul de la Piatra Neamț a început alert, cu o bară a lui Patrick Petre, chiar în minutul 4. Ex-dinamovistul a șutat la vinclu, după ce Albu fusese faultat la marginea careului, de Dani Mihai. Aproape imediat, Metalul a obținut un corner,
s-a bătut scurt, mingea a fost întoarsă până la centrul terenului până la Puiu, care l-a găsit excelent cu o diagonală pe Arnăutu. Experimentatul atacant a pasat dintre trei adversari către Nedelcu iar fundașul central, inspirat, a încris din întoarcere, cu o execuție de vârf autentic.

Ceahlăul s-a aruncat în atac, dar buzoienii s-au apărat calm, închizând bine mai toate culoarele vârfurilor gazdelor. Egalarea putea veni în minutul 19, tot dintr-o lovitură liberă, dar același Petre a trimis peste poartă.

Nemțenii au egalat chiar în momentele în care elevii lui Vali Stan echilibraseră jocul, iar abitrul indicase minutul adițional al primei reprize. O fază care nu anunța mai nimic, dar care a fost interpretată greșit atât de Dani Mihai, cât și de goalkeeperul Anghel Dinu. Left-back-ul Metalului a încercat să protejeze balonul pentru Dinu, după o degajare lungă deviată către Anton, ambii jucători buzoieni s-au invitat unul pe celălalt, pentru ca în cele din urmă Dinu, ieșit către marginea careului, să respingă cu capul, lovindu-l pe vârful Ceahlăului. Un duel 50/50, la care s-a dictat penalty. Lovitură de pedeapsă transformată de Patrick Petre. Era 1 la 1, moment care încheia prima repriză.

La reluare, tot moldovenii au fost în atac, având o ocazie monumentală chiar în primul minut al mitanului secund: șut puternic Neicuțescu, Dinu nu reușește să rețină, iar Ciobanu reia dezechilibrat, din șase metri, peste poartă. Același Ciobanu a avut șansa golului două minute mai târziu, după o greșeală flagrantă a lui Nedelcu. Din fericire, controlul balonului deficitar i-a jucat o festă atacantului de la Ceahlăul, fiind blocat chiar în momentul șutului, tot de Nedelcu.

Delegația buzoiană (incluzând aici fanii care au făcut deplasarea) a răsuflat ușurată în minutul 25 al reprizei secunde, după ce șutul lui Pântea a trecut milimetric pe lângă butul stâng al porții lui Dinu. Până la ultimul fluier, apoi, Metalul a absorbit bine presiunea pusă de gazde, cu toate că Ceahlăul a fost echipa care a dictat ritmul. Trupa lui Pustai nu și-a mai creat ocazii mari, astfel că rezultatul, 1 la 1, le convine, cel puțin până sâmbătă, buzoienilor.

Penalty vs. penalty

La Râmnicu-Sărat, tot oaspeții au deschis scorul. Era minutul 24, când arbitrul a dictat un henț în careu, îndelung contestat de jucătorii Olimpiei. Samson l-a executat pe Costel Toader, iar Foresta trecea în avantaj, ecart pe care l-a păstrat până la finalul reprizei.

Tot din penalty au egalat râmnicenii, la 10 minute de la reluare. Matei Constantinescu a executat sigur o lovitură de pedeapsă acordată la fel de ușor ca cea din prima repriză. A urmat un meci de uzură, disputat la centrul terenului, cu multă determinare, dar și multe intervenții la limita regulamentului. Olimpia, încurajată de o asistență record, putea da lovitura în minutul 68, dar vole-ul lui Socol, după o centrare din banda stângă, a trecut la o palmă de poartă.

Până la final, nu s-au mai consemnat ocazii notabile, astfel că verdictul se lasă așteptat până sâmbătă, atunci când cele două combatante se vor întâlni în returul de la Suceava. Foresta va porni, totuși, cu avantajul terenului propriu. Dacă ambele echipe buzoiene vor trece de acest hop, Metalul și Olimpia se vor întâlni de încă două ori, tur-retur, într-un duel purtat „cu cuțitele-n dinți”, care va decide promovarea în Liga a 2-a.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker