Sport

Au stins „Lanterna”!

HC Buzău învinge clar pe CSM Oradea

Nicio emoție pentru HC Buzău, performera etapei trecute, în confruntarea cu ultima clasată, CSM Oradea. Poate cea mai grea sarcină a avut-o Gabriel Armanu, pentru a-și „ține în priză” elevii și a-i motiva pentru un meci care se anunța a fi doar o formalitate.

Și formalitatea a fost îndeplinită. Oaspeții, fără victorie în ediția actuală a Ligii Zimbrilor, au menținut suspansul doar cincisprezece  minute, interval de timp în care diferența dintre cele două combatante a fost de maxim trei goluri.

Buzoienii s-au distanțat la patru lungimi în minutul 16 iar patru minute mai târziu s-a înregistrat și ecartul maxim în favoarea gazdelor, 14 la 7. Bihorenii au avut câteva minute bune până la pauză, reușind să se apropie la cinci goluri, astfel elevii lui Armanu intrau la cabine cu un liniștitor 19 la 14.

La reluare, tot Buzăul a fost echipa mai bună. Amfitrionii partidei n-au luat deloc piciorul de pe accelerație, deși miza celor trei puncte nu mai exista. Unsprezece goluri a fost cea mai mare diferență, ecart înregistrat pe tabelă în minutul 57. În cele din urmă, chinul celor de la Oradea a luat sfârșit, finalul consemnând un 42 la 32 în favoarea Buzăului.

Monteiro a fost omul cu cele mai multe goluri de la Buzău, nouă, urmat de Anton (șapte), Juskenas și Dumitrana cu câte șase. În clasament, Buzăul acumulează 25 de puncte și se situează pe un loc 9, departe de grijile retrogradării.

Pentru HC, urmează o deplasare lungă, până la Baia Mare, acolo unde „lupii” vor înfrunta pe Minaur, una dintre cele mai puternice formații din Liga Zimbrilor.

HC BUZĂU – CSM ORADEA 42-32 (19-14)

  • HC Buzău: Crăciunesc, Manole, Tcaciuc – Dumitrana (6), Mane (3), Stroe (2), Mironescu (5), Juskenas (6), Iordachi (1), Mitrovic (2), Păunescu (1), Monteiro (9), Anton (7).   Antrenor: Gabriel Armanu.
  • CSM Oradea: Țenghea, Turturică- Gal, Munteanu (5), Kovacs (4), Szasz (1), Turcu (7), Djukic (3), Strachenko, Bora (1), Ivancenco (5), Augurenci (1), Boșca (5).  Antrenor: Cosmin Liberț.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker