Politic

Liberalii buzoieni au demarat Caravana Cartierelor

Liberalii uzoieni au demarat proiectul pilot „Caravana Cartierelor”, prin care își propun să asculte nemijlocit dorințele și nemulțumirile cetățenilor din municipiu, direct de la sursă și să faciliteze discuțiile cu administrația locală. Proiectul a început în cartierul Micro XIV, acolo unde au fost prezenți senatorul Vlad Pufu, prefectul Daniel Țiclea, consilierii locali Andrei Neder și Irinel Cîrstea, șefa Cancelariei Prefectului, Marieta Boloș, precum și directorul Colegiului Economic, Geta Burducea.

„Caravana Cartierelor a poposit (…) în cartierul Micro 14. Așa cum am promis, nimic despre politică, doar chestiuni utile. Proiectul nostru pilot s-a bucurat de o foarte bună primire, confirmând încă o dată că există o nevoie a cetățeanului de a comunica mai mult cu administrația chiar acolo, în mijlocul realității. Iar ceea ce aveam să constatăm nu a fost o surpriză. Nu proiectele grandioase fac subiectul discuțiilor aprinse ale  vecinilor în cartiere. De cele mai multe ori, chestiunile mărunte îți fac viața amară ca locuitor în cartier”, a scris senatorul Vlad Pufu pe pagina sa de Facebook.

El susține că locuitorii din cartierul Micro XIV s-au plâns liberalilor de infrastructura slabă, multitudinea de câini maidanezi care circulă pe străzi, dar și de lipsa locurilor de parcare. Totodată, cutremurul care a zguduit Turcia în urmă cu câteva săptămâni a reactivat teama celor care locuiesc în blocurile vulnerabile, cunoscute pentru hibele structurale serioase, cum este blocul 41, marcat cu „bulina” roșie.

„Așadar, problemele sunt starea degradată și chiar lipsa trotuarelor, câinii maidanezi, care se perindă prin jurul școlilor și locurilor de joacă pentru copii,  inexistența unei treceri de pietoni acolo unde s-ar impune, pe strada Prieteniei, și, bineînțeles, parcările subdimensionate. La acestea se adaugă tema siguranței clădirilor în cazul unui cutremur, problemă a familiilor care locuiesc în blocurile 40 și 41.  Multe dintre aspectele sesizate pot avea soluții rapide, altele impun însă o abordare mult mai amplă”, a mai transmis senatorul buzoian.

Referitor la una dintre problemele ridicate, primarul Constantin Toma a declarat recent că a organizat o întâlnire cu președinții asociațiilor de proprietari din municipiu, tocmai pentru a încerca să îi convingă să participe la programele Ministerului Dezvoltării cu privire la consolidarea și reabilitarea blocurilor cu „bulină”. Edilul a spus, însă, că nu mulți au răspuns invitației și, pe lângă aceasta, inclusiv locatarii blocurilor vulnerabile sunt reticenți în a lua parte la aceste programe, fie de teama că și-ar putea pierde locuințele, fie pentru că nu locuiesc la adresele respective, ci doar închiriază apartamentele.

PNL Buzău anunță că își va continua turul prin cartiere și discuțiile cu cetățenii, iar următorul pe listă este cartierul Micro V, unde liberalii vor poposi la mijlocul lunii martie: „Caravana Cartierelor continuă! Pornește din nou la drum! La mijlocul lunii martie vom fi în cartierul Micro 5. Tot pe această pagină vom anunța detalii despre următorul popas, astfel încât să puteți fi prezenți în număr cât mai mare”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker