Politic

Udrea a comentat și a câștigat

Își va putea vedea fetița la penitenciar într-un spațiu reabilitat

Fostul ministru cu origini buzoiene, Elena Udrea, a criticat, la începutul lunii august, modul în care se desfășoară întâlnirile dintre mame și copii în Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou, acolo unde aceasta execută cei șase ani de închisoare primiți în urma condamnării definitive în dosarul „Gala Bute”. Udrea spunea că este nedrept ca întâlnirea dintre ea și fetița ei, în vârstă de patru ani, să se desfășoare printr-un geam, amplasat ca măsură de protecție, acesta nefiind un mod adecvat de a interacționa cu un copil.

Elena Udrea a spus, în repetate rânduri, faptul că fetița ei nu cunoaște exact situația în care se află mama ei, ci i-a fost prezentată o altă versiune, pentru a o proteja. Întâlnirea „doar printr-un geam numit «dispozitiv de protecție>», fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei”, după cum s-a exprimat fostul ministru, a atras după sine o postare acidă la adresa autorităților și se pare că dorința i-a fost ascultată de reprezentanții penitenciarului.

„Dacă tot au fost știri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetița mea, o să aduc în di­scuții o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit «dispozitiv de protecție», fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care îi lipsește atât de mult.

Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are același regim de primire a vizitelor ca un criminal în serie condamnat pe viață. Despre ce protecție poate fi vorba și a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copiii au început să urle și să lovească cu pumnii și picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot există o cameră special amenajată pentru astfel de întâlniri «mama și copilul», de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări și semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, scria Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții Penitenciarului Târgșorul Nou anunță că, în perioada august-noiembrie, au fost făcute mai multe lucrări de modernizare, cum ar fi igienizarea tuturor spațiilor existente în sector, prin lucrări de zugrăveli și reparații ale pereților, precum și schimbarea mobilierului existent, atât cel folosit de către persoanele private de libertate și persoanele vizitatoare, cât și cel folosit de către cadre. De asemenea, spațiul destinat vizitelor între mame și copii a fost dotat cu jucării și amenajat astfel încât să ofere posibilitatea atât mamelor deținute, cât și copiilor vizitatori să petreacă timp în condiții cât mai apropiate de mediul exterior.

„În conformitate cu obiectivele stabilite pentru anul 2022, în perioada august – noiembrie 2022, administrația Penitenciarului de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a întreprins demersurile necesare în vederea reamenajării sectorului destinat acordării dreptului la vizită al persoanelor private de libertate. Lucrările au vizat atât îmbunătățirea condițiilor de detenție în concordanță cu standardele europene, cât și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale personalului din penitenciar. Demersurile derulate au fost posibile atât prin achiziții de echipamente de către unitatea penitenciară, cât și cu sprijinul unui partener extern, SC Lemet SRL, care a asigurat dotarea cu mobilier pentru spațiul destinat vizitelor între mame și copii și pentru cadrele care își desfășoară activitatea în sector”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Târgșorul Nou, citat de agerpres.ro.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker