Actualitate

Peste ce au dat inspectorii sanitar-veterinari în controalele efectuate de Sărbători

În perioada 28 martie – 21 aprilie, inspectorii sanitar-veterinari buzoieni au efectuat controale la 232 unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar, dintre care 11 carmangerii, 20 măcelării, 55 unități de alimentație publică, o unitate tranșare, 98 magazine alimentare, două depozite alimentare, cinci pescării, 17 supermarketuri, 13 laboratoare patiserie-cofetărie, două centre prelucrare lapte independente, cinci abatoare ungulate, o hală lactate, două piețe agroalimentare. La acestea s-au adăugat alte 25 controale în trafic, în echipe mixte cu reprezentanți ai I.P.J. Buzău.

Rezultatele acestor controale realizate de inspectorii sanitar-veterinari au fost prezentate de directorul instituției, Andone Dragnea,  în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, care a avut loc la finele  lunii aprilie. Potrivit raportului acestuia, principalele neconformități depistate de inspectorii sanitar-veterinari au fost reprezentate de „neefectuarea acțiunilor DDD (dezinfecție-dezinsecție-deratizare, n.r.), manipulare necorespunzătoare, lipsă fișă aptitudini, depozitare necorespunzătoare, nerespectarea programului de autocontrol, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare”. Pentru toate aceste nereguli au fost aplicate 57 sancțiuni contravenționale, din care 38 avertismente și 19 amenzi în valoare de 49.200 lei. Nu au fost însă situații care să necesite confiscarea de produse alimentare și nici nu au fost emise ordonanțe de suspendare/interzicere a activității.

Potrivit aceluiași raport, în perioada menționată, pe raza județului Buzău au fost sacrificate în abatoarele autorizate sanitar veterinar 17.544 ovine, din care 17.162 miei, soi iezi, 27 tineret caprin, 219 tineret ovin, 134 ovine adulte. În județul Buzău nu a fost aprobat niciun spațiu temporar pentru sacrificarea mieilor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker