Monden

Cosmin Răileanu s-a întors la Imperiul Leilor pentru o investiție și mai mare

În urmă cu doi ani, Cosmin Răileanu participa pentru prima dată la emisiunea unde investitorii „lei” sunt dispuși să aloce sume importante pentru o parte din acțiunile unor afaceri propuse de concurenți. Buzoianul a fost refuzat atunci de investitori, care au cam ironizat cifrele prezentate de râmnicean în emisiune. Cosmin nu s-a dat bătut și a continuat de unul singur. În doi ani a reușit să-și crească afacerea, poate ceva mai lent decât ar fi făcut-o cu o infuzie de capital considerabilă.

Luna trecută, în primul sezon al proiectului difuzat de PRO TV, Cosmin a revenit, și a cerut 2,5 milioane de euro pentru firma lui, care propune investiții într-un depozit virtual de materiale din construcții, de unde oamenii pot cumpăra direct din fabrică, fără intermediari. Pentru asta e gata să ofere 10 la sută din acțiuni. El a prezentat cifra de afaceri la acest moment, de 10 milioane de euro, lucru cu care i-a impresionat pe investitori. Cu toate acestea, nu s-au lăsat convinși, susținând că încă se îndoiesc că afacerea lui Cosmin Răileanu este atât de profitabilă precum spune.

  • „Chiar dacă ai o idee bună, chiar dacă sunt de acord cu conceptul ideii tale și cum o pui în practică, tot nu sunt gata să investesc în afacerea ta”, a spus Cristina Bâtlan, unul dintre jurații investitori, și a și explicat de ce: ideea de business ar putea atrage atenția concurenților din piață, care ar putea să-i cumpere afacerea pentru a face profit sau pentru a „ucide” ideea.
  • În completare, dr. Wargha Enayati a declarat că este convins că afacerea poate avea profit, așa că a făcut o ofertă care i-a lăsat pe toți mască: 2,5 milioane de euro pentru 50 la sută din acțiuni.
  • Dan Șucu s-a declarat și el interesat, oferind 2,5 milioane de euro pentru 25 la sută din acțiuni. „Privește-o ca pe o ofertă serioasă”, i-a spus Șucu lui Cosmin.
  • Dragoș Petrescu a intrat și el în joc, cu o propunere de 2,5 milioane de euro pentru 30 la sută și o opțiune de două milioane de euro de răscumpărare la cerere. „Ești cel mai șmecher. Ai dat 500.000 de euro pentru 10 la sută”, i-a replicat Dr. Enayati.

Din nefericire pentru „lei”, Cosmin Răileanu a refuzat toate propunerile: „Voi mai merge o perioadă tot singur”. Având în vedere decizia pe care a luat-o buzoianul, „leii” au considerat că el a venit să se răzbune sau să se laude cu ce a realizat de unul singur. „Cosmin este în acea postură în care cazi atunci când succesul te orbește. Ai părerea despre tine că ești mult mai valoros decât ești în realitate”, a încheiat Dragoș Petrescu.

 

 

Articole similare