Sport

Metalul și CSM Rm. Sărat, din nou în aceeași serie. Derby-ul județean, în etapa a 2-a

Primele meciuri din noul campionat al Ligii a 3-a, pe teren propriu

Federația Română de Fotbal a stabilit, ieri, ca­lendarul oficial al noului sezon, 2021-2022, al Ligii a 3-a. 100 de echipe, printre care și Metalul și CSM Rm. Sărat, împărțite în zece serii a câte 10, vor lua startul în viitorul campionat, al cărui debut este stabilit pe 26-27 august. Față de sezonul trecut, Metalul a fost mutată în Seria a 2-a, alături de CSM Rm. Sărat, care și-a păstrat, astfel, locul. Ca nume noi în această serie sunt echipele băcăuane Aero­star, retrogradată din Liga a 2-a, și Dinamo, campioana județeană. În completare sunt Oțelul și Spor­ting Liești (Galați), Viitorul Ianca, CS Făurei și Sportul Chiscani (Brăila) și CSM Focșani.

LIGA A 3-A, SERIA A 2-A: Aerostar Bacău, Oțelul Galați, CSM Focșani, CSM Rm. Sărat, Metalul Buzău, Viitorul Ianca, Sporting Liești, Sportul Chiscani, CS Făurei, Dinamo Bacău

Înaintea tragerii la sorți a programului competițio­nal, atât Metalul, cât și CSM Rm. Sărat, au solicitat să evolueze pe teren propriu în prima etapă a noului campionat. Astfel, în runda inaugurală 2021-2022, Me­talul va juca pe sintetic cu Dinamo Bacău, iar CSM Rm. Sărat o va întâlni pe CS Făurei. Primul episod al derby-ului județean se va consuma chiar în etapa a 2-a, pe sintetic.

Liga a 3-a, Seria a 2-a, programul turului

  • Etapa 1: Metalul – Dinamo Bacău; Rm. Sărat – CS Făurei
  • Etapa a 2-a: Metalul – CSM Rm. Sărat
  • Etapa a 3-a: Sporting Liești – Metalul; Rm. Sărat – Dinamo Bacău
  • Etapa a 4-a: Metalul – Sportul Chiscani; Rm. Sărat – Sporting Liești
  • Etapa a 5-a: Aerostar Bacău – Metalul; Sportul Chiscani – Rm. Sărat
  • Etapa a 6-a: Metalul – Viitorul Ianca; Rm. Sărat – Aerostar Bacău
  • Etapa a 7-a: CSM Focșani – Metalul; Viitorul Ianca – Rm. Sărat
  • Etapa a 8-a: Metalul – Oțelul Galați; Rm. Sărat – CSM Focșani
  • Etapa a 9-a: CS Făurei – Metalul; Oțelul Galați – Rm. Sărat

Sistem competițional în trei faze

  • Faza I: sezonul regulat, zece serii, cu zece echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație
  • Faza a II-a: în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament. Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de nouă etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, zece eta­pe (pe baza tabelei Berger de 6). Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regulat va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regulat este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regular este poziția 1 în play-out, ș.a.m.d.
  • Faza a III-a: vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj, exact cum a fost și în ediția trecută. În runda semifinală, cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. De această dată, nu se va mai trage la sorți pentru stabilirea primei echipe gazdă, ci echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în manșa retur. Ordinea desfășurării meciurilor din runda semifinală a barajelor de promovare în Liga a 2-a este următoarea:

– B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2

– B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1

– B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4

– B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3

– B5: Locul 1, Seria 5 v Locul 2, Seria 6

– B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5

– B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8

– B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7

– B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10

– B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9

Ulterior, cele zece câști­gătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți. Meciurilor din runda finală a barajelor de promovare în Liga a 2-a se vor disputa astfel:

– Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2

– Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4

– Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6

– Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8

– Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

Cele cinci câștigătoare ale rundei finale vor promova în Liga a 2-a.

Retrogradează direct 21 de echipe

În ceea ce privește retro­gradarea, cele mai slabe clasate nu vor mai disputa baraje de menținere cu echipele campioane din Liga a 4-a. Vor retrograda direct ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii, împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament. În total, vor retro­grada în Liga a 4-a 21 de echipe și vor promova în Liga a 3-a 21 de campioane județene.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker