Politic

Ciolacu: ,,Iohannis să își ceară scuze că a pus un penal inconștient în fruntea guvernului”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat vinerea trecută un nou atac la adresa premierului Florin Cîțu, pe care îl taxează drept „inconștient” și „penal”. Ciolacu îi transmite premierului că ar trebui să-și dea demisia, în timp ce președintelui Klaus Iohannis îi cere „să iasă odată și să-și ceară scuze românilor”.

„Adevărul se află întotdeauna! Dar onoarea aparține doar adevă­raților bărbați de stat! Cîțu cel cu <ochii injectați și umezi> ar fi trebuit să-și dea deja demisia, iar Iohannis să iasă odată și să-și ceară scuze românilor pentru că a pus un penal inconștient și haotic în fruntea Guvernului României!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ce conține dosarul făcut lui Cîțu de poliția din SUA

Din dosarul întocmit de către autoritățile americane din SUA, pe 3 decembrie 2000, la ora 02.08, mașina Ford Probe roșie, condusă de către Florin Cîțu, mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului, iar șoferul era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie (BAC) de 0.08, se arată în documentul oficial, citat de Mediafax.

În noaptea respectivă, Cîțu este luat în custodia autorităților care stabilesc o cauțiune de 1.950 de dolari. După ce procurorul formulează oficial acuzațiile și le trimite judecătorului, Florin Cîțu nu se mai prezintă la instanță, pentru că se întoarce în România pentru sărbătorile de Crăciun, se mai arată în dosarul citat de Mediafax.

Revenit în SUA în ianuarie 2001, Florin Cîțu pledează inițial nevinovat, dar spre sfârșitul lui februarie 2001 se răzgândește, face un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptă să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanțe și trimite evaluarea sa într-un plic „confidențial” la instanță.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek îl condamnă pe Florin Cîțu la două zile de închisoare în Penitenciarul Story County, îi scade din pedeapsă perioada reți­ne­rii, îi dă amendă de peste 1.300 de dolari și îi cere să contacteze șeriful din Story County pentru executarea pedepsei și chiar și să plătească masa și camera din penitenciar dacă este nevoie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker