Sport

Maximum posibil pentru Metalul. CSM Rm. Sărat, victorie cu emoții în fața ultimei clasate

Week-endul trecut, după o pauză de patru luni, s-a repus în mișcare și cel de-al treilea eșalon fotbalistic, sezonul de primăvară debutând cu cea de-a doua etapă a returului. Patru puncte din șase au obținut echipele buzoiene în primele meciuri oficiale din 2021, cu care continuă să rămână în fruntea seriilor: revenită pe podium (CSM Rm. Sărat) sau în imediata lui apropiere (Metalul).

RAPID 2 – METALUL BUZĂU 1-1 (0-0)

Metalul are resurse nebănuite! De la echipa care nu a reușit să convingă în partidele de verificare, pierdute pe linie (după singura victorie, cu Rm. Sărat), Ispir și Compania s-au transformat spectaculos pentru primul meci oficial al sezonului. O partidă în Regie, împotriva unui adversar deloc ușor, imprevizibil, Rapid 2 București, pe care, ca tacâmul să fie complet, antrenorul Vali Stan nu a putut-o aborda fără mai mulți jucători – ambii de pe banda stângă, Daniel Mihai și Ionuț Spătaru, accidentați, Marian Manea (accidentat) și Cătălin Bardaș (suspendat). În plus, față de prima parte a campionatului, nu mai sunt la echipă portarul titular Silviu Crețu și mijlocașii Andrei Badea și Cosmin Piciu. Dar existau și motive de optimism! Chiar dacă nu complet refăcuți, fundașul Vasile Mihăeș și mijlocașul Costi Ispir și-au făcut simțită din plin revenirea în echipă. Pe un teren greu, cum a fost sâmbătă cel din Regie, jocul a fost mai mult fizic, disputat între cele două careuri și cu puține faze de poartă. Metalul a fost, totuși, echipa care a condus ostilitățile, iar Alin Iacob a fost cel mai aproape de gol. Și cam așa s-a jucat cam până aproape de final, când meciul părea să se îndrepte spre o remiză albă. Dar o neglijență în careu a lui Sabin Sava, care l-a faultat evident pe un adversar, a fost pena­lizată, iar Rapid 2 a trecut la conducere după ce Catrici a transformat de la punctul cu var. Din fericire, Metalul n-a resimțit șocul și s-a aruncat în atac. Pavel, din lovitură liberă și Iacob au trecut pe lângă egalare în minutele imediat următoare. Insistența ofensivă a buzoienilor a fost răsplătită cu două minute înainte de final, după o execuție spectaculoasă a lui Claudiu Zamfirescu, un șut-centrare din lateral, la colțul lung, peste portar! S-a terminat așa, 1-1, un punct care-i menține pe băieții lui Vali Stan pe locul 4, înaintea următorului meci, sâmbătă, de la 15.00, pe sintetic, cu CS Tunari.

Metalul: Mișu – Androne, Mihăeș, Șt. Nedelcu, Șt. Păun – Zamfirescu, D. Stan, Ispir (76 Ceaușu), S. Sava (76 R. Tănase) – A. Pavel, A. Iacob (90 Fabian). Antrenor: Vali Stan

Seria a 4-a – Etapa a 11-a

  • Concordia 2 Chiajna – CS Balotești 6-1
  • Dinamo 2 București – Progresul Spartac 1-2
  • CS Tunari – FC Voluntari 2 0-0
  • Rapid 2 București – Metalul Buzău 1-1
  • Steaua București – FCSB 2 1-1

Clasament

  1. STEAUA 27 p.
  2. FCSB 2 25 p.
  3. Progresul 19 p.
  4. Metalul 17 p.
  5. CS Tunari 17 p.
  6. Voluntari 2 14 p.
  7. Dinamo 2 14 p.
  8. Rapid 2 11 p.
  9. Chiajna 2 7 p.
  10. Balotești 1 p.

CSM RM. SĂRAT – SPORTUL CHISCANI 2-1 (0-0)

Primul meci oficial din 2021 nu a fost chiar ceea ce și-au dorit fotbaliștii râmniceni. Ultima clasată, Sportul Chiscani, nu părea un adversar de speriat pentru gazde, care au pătimit serios pentru primele trei puncte din sezonul de primăvară. Ba, chiar, brăilenii au deschis scorul la Rm. Sărat, în minutul 79, prin reușita lui Valentin Stroe. CSM a reacționat însă rapid și Andrei Cîmpeanu a egalat după numai două minute. Reușita salvatoare a venit abia în prelungiri, după un penalty transformat de Matei Constantinescu! Profitând și de remiza neașteptată dintre Focșani și Bacău, CSM Rm. Sărat a revenit pe podium și va disputa următoarea partidă sâmbătă, în deplasare, pe terenul gălățenilor de la Spor­ting Liești.

Seria a 2-a – Etapa a 11-a

  • CS Făurei – Sporting Liești 1-2
  • CSM Focșani – CSM Bacău 1-1
  • Viitorul Ianca – Dacia Brăila 0-4
  • Avântul Valea Mărului – Oțelul Galați 0-6
  • CSM Rm. Sărat – Sportul Chiscani 2-1

Clasament

  1. BRĂILA 25 p.
  2. Oțelul 25 p.
  3. Rm. Sărat 20 p.
  4. CSM Focșani 19 p.
  5. Liești 19 p.
  6. Ianca 16 p.
  7. CSM Bacău 11 p.
  8. CS Făurei 7 p.
  9. Valea Mărului 7 p.
  10. Chiscani 5 p.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker