Sănătate

Medic infecționist de la Spitalul Județean Buzău, detașat la unitatea din Râmnicu Sărat

Spitalul Județean Buzău dă o mână de ajutor colegilor din unitatea râmniceană ”împrumutând” pe perioada stării de urgență un medic infecționist. Mai exact, me­dicul este delegat prin hotărârea Direcției de Să­nătate Publică Buzău  pe perioada stării de urgență. Spitalul din Râmnicu Sărat a fost desemnat oficial drept unitate suport pentru tra­tarea cazurilor de COVID -19 pe 31 martie și de atunci și până acum unitatea medicală a funcționat cu un singur medic infecționist.

Prin sprijinul acordat de Spitalul Județean Buzău, în acest moment, Spitalul din Râmnicu Sărat dispune de serviciile a doi medici in­fecționiști, care au în responsabilitate pe cei 12 pacienți depistați cu COVID 19 în cartierul Poștă din Buzău.

Conducerea spitalului râmnicean a transmis în mediul public faptul că că starea noilor pacienți este destul de bună, opt dintre ei prezentând simptome specifice virusului și că  au fost investigati la unitatea me­dicală și au primit și tratamentul specific; de asemenea se dau asigurări că unitatea dispune în acest moment de tratamentul necesar, de echipamente,  ceea ce face ca activitatea medicală să se desfășoare fără sincope. La spitalul din Râmnicu Sărat a mai ajuns și un medic epidemiolog.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker