Actualitate

Șezătoare literară de Dragobete la Biblioteca Județeană Buzău

Biblioteca Județeană „Va­sile Voiculescu” Buzău, împreună cu Ansamblul „Spic de grâu” din Mihăilești, îi invită pe buzoieni să participe, sâmbătă, 15 februarie, începând cu ora 10.00, în Galeria Mall, la etaj,  la șezătoarea literară „Terapie prin folclor”.

Participanții vor avea prilejul să asiste la lansarea cărții „Pietre de reper” a Elenei Hor­nea,  o fiică a satului, care și-a dăruit mulți ani din viață formării și dezvoltării copiilor mihăileștenilor presărându-le în suflet comori neprețuite, edu­caționale, mo­rale și de ca­racter, în calitate de cadru didactic și care a pus piatra de temelie la constituirea Ansamblului „Spic de grâu”.

Elena Hornea este coordonatoarea acestei șezători, o activitate culturală ce poartă amprenta autenticității, ajunsă la a patra ediție, care are darul de a ne introduce în atmosfera tradițiilor strămoșești, lucru care se va întâmpla cu un aport neprețuit din partea invitaților săi din zona folclorului autentic. Este vorba despre îndrăgiții soliști de muzică po­pulară Elena Sima, Nicușor Ioniță, Silvana Rîciu, Ofelia Florica Haranguș. Lor li se vor alătura, cu momente artistice, soliștii Vasile Mușat, Cristina Alexandru, Bianca Dorin, Daria Mușat, Floarea Anton.

Din programul manifestării vor face parte momente de umor și dansuri populare realizate de Grupul satiric „Bârfitoarele”, An­samblul „Vatra Glodenenilor”, Ansamblul „Balada” al Liceului Tehnic Buzău și, nu în ultimul rând, Ansamblul „Spic de grâu” de la Mihăilești, aflat în al zecelea an al existenței sale.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker