sâmbătă, 06 iunie 2020

Buzoianul Radu Gabriel, alături de fiica sa într-un film de Dan Chișu

Unul dintre cei mai apreciați actori români de comedie, buzoianul Radu Gabriel, a fost distribuit de Dan Chișu în cel mai recent film al său, „5 minute”. Este vorba despre o producție care a concurat în luna octombrie la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia pentru Warsaw Grand Prix, premiul pentru cea mai bună regie și premiul special al juriului. Radu Gabriel joacă în film alături de fiica sa Ana Radu (19 ani), cunoscută pentru rolul din „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor“ al lui Emanuel Pârvu, film în care, de asemenea, a făcut echipă cu tatăl său, și care în 2017 a primit două premii în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

 

Lungmetrajul de fic­țiune „5 minute” al lui Dan Chișu este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și protestează față de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenți în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urmă căruia un tânăr a fost rănit și a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe. Alături de Radu Gabriel îi veți mai vedea în film pe Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian și Aida Economu.

Ana Radu, o tânără cu ambii părinți actori

Buzoianul Radu Gabriel (62 ani) actor, profesor de Actorie la UNATC, este cunoscut încă de la debutul său în cadrul Grupului VOU~, urmat de numeroase apariții în filme (California Dreamin’, Tache, Ghinionistul, Deschide ochii, Las fierbinți, Nașa, Pariu cu viața, Ursul etc). Momentan, buzoianul regizează, la Teatrul „G. Ciprian”, spectacolul „O noapte furtunoasă”. Radu Gabriel este căsătorit cu actrița Maria Radu, iar fiica lor Ana Radu (19 ani) a absolvit Colegiului Național „Gheorghe La­zăr”, unde a fost membră a Trupei de teatru AS. Din 2018, Ana este studentă la UNATC – Actorie, fiind cunoscută pentru rolurile din filme precum „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor“, „Oh, Ramona”, „Ai noștri”, „5  Gang – un altfel de Crăciun”.

 „Povestea filmului s-a născut din intenția de a aprofunda concepte precum <adevărul>, <obiectivitatea> și <căutarea>. Suspansul trăit de spectator coincide cu suspansul personajelor, care nu își pot prevesti finalul călătoriilor în care pornesc. După ce fiica lui fuge de acasă pentru că nu poate trece pragul intoleranței tatălui ei, el nu știe dacă aparenta destrămare a familiei este permanentă sau dacă mai poate face ceva pentru a restabili echilibrul inițial. La fel, deși jurnalista demarează o investigație al cărei succes pare garantat, ajunge în punctul în care nu mai înțelege rostul eforturilor ei”, explică regizorul Dan Chișu.

Filmul „5 minute” va rula în cinematografele din România din 27 martie.

loading...
error: Content is protected !!