sâmbătă, 06 iunie 2020

Amenzi de zeci de mii de lei după o acțiune “fulger” a polițiștilor de ordine publică, investigații criminale și de la Rutieră

Polițiștii buzoieni au fost angrenați marți în acțiuni ce au ca obiectiv asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona unităților de alimentație publică, dar și prevenirea și combaterea faptelor generatoare de evenimente rutiere. Au fost în atenție atât modul de desfășurare a acti­vităților comerciale, cât și asi­gurarea pazei de către reprezentanții societăților.

Au fost angrenați polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, polițiști rutieri, efective din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi. S-a acționat între orele 16.00 și 20.00, fiind constituite echipe mixte de control și scotocire pe principalele artere de circulație și puncte obligatorii de trecere, concomitent cu filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere.

Au fost oprite pentru control 79 de autovehicule, fiind reținute 7 permise de condu­cere. Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au efectuat atât controale în trafic, cât și veri­fi­cări în unități comerciale, unde s-a urmărit modul în care comercianții se conformează prevederilor legale ce le reglementează activitatea, dar și interdicției legale de a servi cu băuturi alcoolice minorii sau persoanele aflate în stare de ebrietate.

Totodată, polițiștii de ordine publică au verificat mo­dul de asigurare a pazei obiectivelor, conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Polițiștii au controlat 12 unități de alimentație publică, au fost legitimate peste 80 de persoane, în cazul a 34 de persoane fiind efectuate verificări suplimentare în bazele de date.

În urma activităților preventiv-reactive desfășurate au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 4 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea unor fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 6 la H.G. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003, 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 45 la alte acte normative, va­loa­rea totală a amenzilor fiind de 69.672 de lei.

De asemenea, în urma activităților au fost confiscate bunuri în valoare de peste 1.500 lei. În cazul mai multor societăți comerciale de pe raza comunelor Mihăilești și Movila Banului, polițiștii au constatat că nu sunt respectate preve­de­rilie legale cu privire la adoptarea măsurilor de securitate conform H.G.301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003, în sensul că măsurile de securitate au fost adoptate in lipsa unei analize de risc la sistemul de securitate fizică.

Societățile au fost sancțio­nate contravențional și le-au fost puse în vedere măsuri de remediere.

loading...
error: Content is protected !!