ActualitateEducație

88 de elevi, în etapa a doua de repartizare computerizată

Nu au putut fi admiși în prima etapă, pentru că nu au completat suficiente opţiuni

Ministerul Educaţiei a publicat joi, 14 iulie 2022, ora 10.00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, pentru anul școlar 2022 – 2023.

118 locuri, din cele 2516 câte au fost în total la nivelul județului,  au rămas neocupate la liceele buzoiene, după repartizarea electronică a candidaților. Din cei 2486 candidați înscriși, 2398 au fost repartizați, iar 88 nu au fost repartizați.

2.398 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, respectiv un procent de  96,46 la sută. Dintre aceștia șapte candidați au fost admiși cu media generală 10. În etape anterioare repartizării computerizate au fost admiși 86 elevi pe locurile rezervate candidaţilor de etnie romă și  20 elevi pe locurile elevilor cu CES.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15iulie – 20 iulie 2022 candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

88 de elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 1 august – 3 august 2022, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic pentru cele 118 locuri  rămase disponibile.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în perioada 4 august – 5 august 2022, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia județeană de admitere.

Articole similare