Politic

Liliana Sbîrnea, invitație la consultare publică legată de legile educației

Senatorul PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea, invită publicul interesat să-și exprime propunerile legate de modificarea legilor educației, privitoare la învățământul preuniversitar și superior, ce au fost publicate de către Ministerul Educației pentru consultare publică.

Liliana Sbîrnea invită, cu precădere, persoanele implicate în actul educației, cadre didactice și elevi deopotrivă, care au nevoie de o mai bună reprezentare, astfel încât legile să reflecte atât nevoile, cât și interesele celor implicați în actul educațional al căror cuvânt este, în opinia sa, definitoriu. Din acest motiv, senatorul PSD adresează tuturor invitația de a contribui împreună cu ea la perfectarea celor două acte normative.

„Legile ce privesc educația sunt fundamentale pentru prezentul și viitorul tuturor. Reforma educației poate fi făcută într-un singur fel: împreună cu dumneavoastră! Cadre didactice, elevi, toți cei care sunteți implicați și dedicați acestui domeniu esențial pentru orice stat. Este un moment istoric în care, împreună, avem șansa de a face ca legislația ce privește educația să fie una constructivă, care să aducă reforma atât de necesară acestui domeniu, a declarat Liliana Sbîrnea, cu ocazia lansării în consultare publică de către Ministerul Educației a două proiecte de lege ale educației al căror scop este o reformare din temelii a întregului sistem de educație din România.

În acest sens, printr-o inițiativă de dialog și lucru extrem de binevenită, Liliana Sbîrnea îi invită pe cei interesați să îi transmită observațiile și propunerile pe adresa de mail senator@lilianasbirnea.ro până pe data de 20 august 2022, pentru le putea transmite într-un punct de vedere centralizat la Ministerul Educației până la data de 24 august, termenul limită de consultare publică.

„După perioada de consultare, vom analiza împreună forma care va merge pentru aprobare în Parlament și, tot împreună, o vom dezbate pentru ca procedura parlamentară să cuprindă și posibilele dumneavoastră puncte de vedere ulterioare”, mai precizează Liliana Sbîrnea, care, pe lângă formația sa profesională din domeniul educației, este recunoscută pentru implicarea sa în proiectele dedicate educației și muncii din România.

Proiectul de lege pentru învățământul preuniversitar poate fi consultat AICI, iar cel pentru învățământul superior AICI.

Articole similare