joi, 04 iunie 2020

76 de hasdeieni reprezintă Buzăul la faza națională a olimpiadelor școlare

Colegiul Național „B. P. Hasdeu” continuă tradiția participării la olimpiade cu un număr semnificativ de elevi. Anul acesta, cel mai titrat liceu buzoian este  reprezentat la faza națională a olimpiadelor școlare de 76 de elevi, pregătiți de 42 de profesori.

Cei mai mulți olimpici hasdeieni s-au înregistrat la olimpiada de Chimie, nouă elevi. De fapt, lotul Buzăului la faza națională a olimpiadei de Chimie a fost compus exclusiv din elevi de la Colegiul Hasdeu. Dintre aceștia, Eugen Piron a obținut premiul II și calificarea în lotul lărgit al României pentru faza internațională a competiției, Nicolae Cristian Macovei a obținut premiul III, iar Pavel Cristian Ioniță a obținut mențiune din partea Ministerului Educației.

O participare numeroasă s-a mai înregistrat la olimpiada națională de Limba și lite­ratura română (opt elevi), la Engleză (șapte elevi), Fizică (șase elevi) și Matematică (ci­nci elevi). Alte olimpiade la care s-au calificat elevi din Colegiul Hasdeu sunt cele de Astronomie și astrofizică, Geografie, Germană, Lectură, Cultură civică, Logică, Psihologie, Sociologie, Filozofie, Biologie, Istorie, Religie, La­tină, Informatică, Franceză etc.

„Așteptăm rezultatele la celelalte olimpiade naționale, care se vor desfășura în perioada următoare. Felicitări tuturor, deopotrivă elevi și profesori”, spune directorul Colegiului Hasdeu, Ionel Banu.

Vezi AICI lista

loading...
error: Content is protected !!