Monden

6 suplimente nutritive care te ajută să slăbești

Atunci când urmezi o cură de slăbire, organismul tău ar putea fi privat de cantitatea optimă de substanțe nutritive pe care le extrage din alimentele pe care le consumi. Acest lucru se întâmplă pentru că mănânci mai puțin și renunți la unele dintre alimente care îngrașă, reducând astfel și aportul de vitamine, minerale și antioxidanți necesari metabolismului. Astfel, apar carențe ce pot avea consecințe grave pentru sănătate. Pentru a evita acest lucru, pe durata curei de slăbire, apelează la suplimente alimentare. Nutriționiștii spun că acestea au rolul de a completa alimentația și nicidecum acela de a o înlocui, astfel că administrarea lor trebuie susținută de o dietă sănătoasă și de un stil de viață cât mai activ. Iată care sunt cele mai indicate suplimente care te ajută să slăbești sănătos, să scapi de kilogramele nedorite și să îți menții un bun echilibru metabolic. 

Calciul

Lactatele constituie o importantă sursă de calciu, iar prezența lor în curele de slăbire este destul de controversată. Unii specialiști susțin că ar trebui să mâncăm aceste preparate în timpul dietelor pentru ca fără un aport de calciu din alimente, organismul îl extrage din sistemul osos, proces ce va duce, în timp, la fragilizarea oaselor. Totodată, calciul are un rol important în arderea grăsimilor la nivelul celulelor, iar dacă îl vei menține la un nivel optim vei slăbi mai ușor. Există însă și nutriționiști care afirmă că lactatele ar trebui evitate dacă vrei să slăbeși. Totul ține însă de măsură dar și de tipul preparatelor consumate.

Vitamina D

Se găsește în cantități neînsemnate în alimente, de aceea, este necesar să iei suplimente cu vitamina D, atunci când vrei să slăbești. Aceasta ajută la asimilarea calciului, fiind esențială și pentru sistemul imunitar. Expunerea la soare este cea mai bună cale de a obține vitamina D, așa că administrarea de suplimente se recomandă în special în perioada de toamnă-iarnă.

Fierul

Deficitul de fier în organism provoacă oboseală și irascibilitate, două stări de care nu ai nevoie la sală sau când ieși la alergat, activități fizice bune pentru slăbit. În plus, oboseala cauzată de lipsa fierului din organism crește apetitul, așa că iți va fi și mai greu să respecți dieta.

Omega-3

Acizi grași Omega-3 sunt acele grăsimi sănătoase, benefice pentru sănătatea sistemului cardiovascular și a sistemului nervos. Cu un aport important și în ceea ce privește reducerea apetitului, Acizi grași Omega-3 ajută foarte mult în curele de slăbire. Carnea de pește este cea mai bogată sursă naturală de acizi grași Omega-3, iar ca supliment alimentar, uleiul de pește, sub diferite forme, este cel mai cunoscut.

Probioticele

Au calitatea de a prelungi starea de sațietate pentru mai mult timp, așa că tentația de a mânca pe parcursul zilei este, considerabil, diminuată. Totodată, probioticele reduc și cantitatea de calorii pe care organismul le absoarbe din alimentele consumate, împiedicând acumularea kilogramelor în plus.

Magneziul

Pe lângă rolul vital pe care îl are în funcționarea inimii și al rinichilor, dar și a sistemului muscular și sistemului osos, magneziul contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acest rol este important, mai ales, în cazul persoanelor obeze sau supraponderale care vor să slăbească, fiindcă menține, în limite normale, nivelul de insulină, prevenind apariția diabetului.

Dacă ești o persoană activă și ai ales să slăbești punând accent în mod special pe activitatea fizică L-carnitina este un supliment foarte eficient pentru tine, întrucât determină o ardere mai rapidă a grăsimilor, în timpul efortului. De aceea, este un supliment nutritiv foarte popular în rândul sportivilor amatori și profesioniști, ajutându-i să se mențină permanent în formă.

 

Articole similare