Economic

6 moduri creative de a recicla capsulele de cafea uzate

Reciclarea responsabilă este un obicei comun, iar cu sprijinul centrelor de reciclare din orașul dvs. și al producătorilor de capsule de cafea, mii și mii dintre aceste componente pot fi reciclate și transformate în alte produse, fără a ajunge vreodată într-un depozit de deșeuri.

Dar ce faceți dacă în zona dvs. lipsesc resursele necesare pentru a recicla corect aceste articole? În loc să aruncați acele capsule Dolce Gusto, vă sugerăm să găsiți modalități creative de a folosi capsulele goale de cafea acasă.

Ne pasă profund de planeta noastră – până la urmă, minunile naturii sunt cele care ne oferă delicioasele boabe de cafea care devin băutura noastră preferată. Dacă sunteți în căutarea unui nou mod de reciclare sau dacă aveți capsule de cafea care nu pot fi reciclate în mod tradițional, există încă o mulțime de modalități de reutilizare a acestora. Iată câteva dintre preferatele noastre:

Creați o bilă efervescentă de baie

Vă folosiți cafeaua pentru a vă trezi și a vă simți revitalizat – lăsați-o să vă ajute să vă relaxați și să vă reîncărcați. Este foarte ușor să creați o matriță pentru o bilă efervescentă de baie folosind capsule de cafea. Acest truc DIY poate crea bile efervescentă de baie în câteva minute. În primul rând, dacă capsulele dvs. de cafea au un filtru, asigurați-vă că îl scoateți. Apoi, adăugați toate ingredientele bilei de baie în capsula goală și lăsați-le să se stabilizeze peste noapte. Scoateți amestecul din pe capsule și este timpul pentru o baie!

Faceți gustări congelate

Capsulele de cafea sunt instrumente perfecte pentru prepararea produselor congelate în câteva ore. Desigur, puteți face cuburi de gheață din restul de cafea proaspătă. De asemenea, puteți pune suc de fructe într-o capsule de cafea cu un băț și puteți crea o înghețată încântătoare pentru familia dvs. Vreți să deveniți creativ în bucătărie? Puteți congela verdețuri și unt pentru a le folosi data viitoare când gătiți.

Pentru sortarea monedelor

Cine nu are un container mare de monede undeva prin casă? În cele din urmă, va trebui să sortați și să schimbați acele monede în bancnote. Luați-vă capsulele de cafea și lăsați-le să vă ajute să sortați. Păstrați o capsulă de cafea oriunde așezați cheile, astfel încât să puteți depozita cu ușurință toate monedele de buzunar. Sortarea monedelor este, de asemenea, o activitate distractivă și educativă pentru copiii mici, la care aceștia vă pot ajuta.

Lăsați copiii să folosească capsule de cafea conform imaginației

Uneori, cele mai bune utilizări ale capsulelor de cafea sunt cele la care nu v-ați gândit încă – dar copiii dvs. vor avea cu siguranță propriile idei! După ce ați verificat pentru a vă asigura că capsulele de cafea folosite sunt curate și nu sunt rupte, nu ezitați să le dați copiilor dvs. și să îi urmăriți jucându-se. De asemenea, sunt perfecte pentru lăzi cu nisip și baie în cadă! Învățați-i cum să stivuiască capsule de cafea pentru a face structuri mai înalte. Puteți crea chiar și o pistă de bowling în miniatură cu o bilă mică și capsule de cafea.

Creați-vă propriile ghirlande de lumini

Ghirlandele de lumini pot transforma într-adevăr un spațiu. Fie că le folosiți în zona de divertisment în aer liber, în dormitorul copilului dumneavoastră sau doar pentru sezonul de vacanță, ghirlandele de lumini sunt completări fantastice și festive pe care le puteți folosi în multe locuri în sau în jurul casei dvs. Pur și simplu tăiați o gaură în partea inferioară a capsulelor de cafea și înșirați luminile. Puteți face o mulțime de alte decorațiuni interesante pentru orice perioadă a anului cu capsule de cafea suplimentare, cum ar fi o coroană de flori minimalistă, un calendar de advent sau ornamente.

Pentru organizarea biroului

Un birou organizat este un birou eficient. Aruncați o privire în jurul biroului dvs. și descoperiți câte zone sunt aglomerate de diverse provizii. Deși capsulele de cafea s-ar putea să nu fie ideale ca suporturile de stilou, ele pot conține totuși obiectele mici la fel de necesare. Dedicați o capsulă pentru capse sau cleme și o alta pentru agrafe. Acestea sunt, de asemenea, resurse excelente pentru biroul creativului la domiciliu, deoarece pot stoca obiecte de artizanat, cum ar fi ace de siguranță, paiete, mărgele, nasturi și multe altele.

 

Articole similare