Economic

5 motive să vizitezi Grecia în extrasezon

Deși este prea târziu pentru vacanța de vară, vremea este încă destul de plăcută pentru a plănui în sejur într-una dintre cele mai râvnite destinații: Grecia! Dacă plajele însorite și viața de noapte te tentează să vizitezi țara zeilor în anotimpul cald, noi îți oferim 5 motive pentru care să alegi tărâmurile elene și în extrasezon! Iată ce surprize te așteaptă aici și ce activități poți face dacă vizitezi Grecia toamna:

1. Drumeții 

Lunile de toamnă în Grecia sunt ideale pentru turiștii care sunt fani declarați ai drumețiilor. Deoarece vremea este mai răcoroasă, confortul termic resimțit permite explorarea cu ușurință a sutelor de trasee montane din zonă. De regulă, în această perioadă, temperatura medie din țară variază între 20 și 26 de grade, iar apusul are loc în jurul orelor 19, ceea ce înseamnă că ai o zi întreagă la dispoziție să te plimbi fără ca razele puternice de soare să-ți creeze disconfort. Excursioniștii trebuie să aibă cu ei întotdeauna apă, gustări și o pelerină pentru sesiunile răzlețe de ploaie, precum și hărți dedicate disponibile la buticurile din insule. 

2. Vizită la siturile arheologice 

În afară de a explora diverse trasee care mai de care mai interesante există și alte activități de făcut într-o vacanță de toamnă în Grecia. Perioada răcoroasă a anului este perfectă pentru a vizita Acropolele din Atena, la fel și siturile arheologice. Iar dacă te întrebi care sunt acele stațiuni din Grecia pe care să le vizitezi în căutare de istorie îți  recomandăm Creta (unde poți vizita situl antic Knossos) sau Santorini (unde se regăsește fascinantul sit Akrotiri). 

3. Vizită la muzeele din Grecia 

În sezonul rece, Grecia este una dintre cele mai potrivite destinații de vacanță pentru cei însetați de cunoaștere. Aici turiștii pot vizita muzee renumite precum Muzeul Acropolei sau Muzeul Național Arheologic care se află în Atena. De asemenea, Grecia este împânzită de o mulțime de muzee locale mici, care să vă ofere o perspectivă amplă asupra culturii antice. 

4. Degustări de preparate tradiționale 

Dacă îți planifici sejurul în Grecia în extrasezon, te poți bucura în voie de preparatele tradiționale ale țării. Deși tavernele deschise sunt mult mai numeroase pe durata verii, având în vedere fluxul crescut de turiști, vei găsi cu siguranță restaurante superbe unde să poți degusta bunătăți specifice meniului grecesc. Patronii acestora sunt mereu dornici să lege noi prietenii cu oaspeții care le calcă pragul și sunt recunoscuți chiar pentru generozitatea pe care o au față de aceștia…desertul e din partea casei!

5. Vizite la plantațiile de măsline 

Toamna este sezonul recoltei strugurilor și măslinelor în Grecia, așadar dacă ești în căutarea unei activități inedite de vacanță vizitează plantațiile zonei. În plus, te poți delecta cu gustul vinului proaspăt realizat de localnici. De altfel, dacă vrei să desfășori muncă sezonieră, este o perioadă foarte bună din an să vizitezi această țară! 

Grecia este o destinație fascinantă în orice anotimp, deci ai toate motivele să o alegi chiar și pentru vacanța ta de vară! 

 

Articole similare