Economic

5 lucruri esențiale de știut dacă vrei să urmezi o carieră în fotografie

Te pasionează fotografia și vrei să urmezi o carieră în acest domeniu interesant, care combină talentul la arte vizuale cu multe cunoștințe de fizică, optică și inginerie. Iată care sunt cele mai importante lucruri de care să ții cont atunci când vrei să devii un profesionist în imagini foto și materiale video.

Alege echipamente foto potrivite pentru nivelul tău de cunoștințe în arta fotografiei

Primul lucru de care trebuie să ții seama atunci când vrei să înveți meseria de fotograf este alegerea echipamentelor foto potrivite. Evaluează realist nivelul de pregătire pe care îl ai. Alege de pe site-urile de specialitate sau din magazinele de articole și accesorii foto acele obiecte pe care să le poți manevra cu ușurință și cărora să le înțelegi principiile de funcționare.

Nu investi sume enorme în echipamente sofisticate, începe cu SLR-uri și DSLR-uri de nivel mediu, pe care să le dotezi cu lentile și obiective diverse, care să te ajute la înțelegerea subtilităților de fotografiere în diferite condiții de lumină, temperatură etc.

Învață termenii de bază în fotografie: expunere, ISO, diafragmă, compoziție

Fotografia este o artă, dar în aceeași măsură este și o tehnică destul de complexă, care necesită cunoștințe de fizică, optică și chiar geometrie. Este esențial să înveți termenii de bază în fotografie, ca să poți înțelege sfaturile și lecțiile marilor fotografi, cu experiență în realizarea imaginilor spectaculoase la care visezi deja.

Documentează-te despre expunere, ISO, diafragmă, compoziție. Timpul de expunere reprezintă perioada în care obturatorul aparatului foto stă deschis, pentru ca lumina să pătrundă la senzor. Diafragma este deschizătura ce determină câtă lumină va trece prin obiectiv către senzor. ISO reprezintă valoarea standard pentru sensibilitatea materialului foto. 

Folosește cu măsură lumina de la blițuri și flashuri 

Ai la dispoziție o gamă largă de accesorii foto, dar nu este nevoie să le folosești pe toate și mai ales nu trebuie să exagerezi cu utilizarea lor simultană. Excesul de tehnologie nu-ți garantează o calitate mai bună a fotografiilor.

Începe cu setări tehnice simple și încearcă să crești autonomia de funcționare a camerei foto prin utilizarea simultană a mai multor acumulatori. De exemplu, poți să alegi un grip pentru Panasonic și să beneficiezi de o perioadă dublă de operare a aparatului, fără să fie necesară întreruperea ședinței foto pentru realimentare.

Astfel ai opțiunea de a monta blițuri externe și flashuri, ca să realizezi imagini luminoase, de o claritate superioară și să obții efectele artistice pe care ți le dorești, mai ales la fotografia de portret și la fotografia de peisaj.

Interesează-te în permanență de evoluțiile tehnologie și device-urile de ultimă generație

Meseria de fotograf este în legătură directă cu cele mai noi dezvoltări în domeniul tehnologiilor digitale. Ca să fii un adevărat profesionist în arte vizuale, trebuie să știi în permanență upgrade-urile la softurile de editare, ce tipuri de obiective foto au mai apărut și care sunt opțiunile pentru aparate de ultimă generație.

Interesează-te despre camere de acțiune și drone, echipamente de studio, accesorii foto video, telefoane și gadget-uri, carduri și memorii, echipamente PC și de photo editing. Află noutățile din ofertele de modificatori de lumină, lămpi video, declanșatoare, blende și softboxuri.

Dezvoltă-ți creativitatea și caută stilul personal în realizarea fotografiilor

Dincolo de dotările tehnice și lecțiile de optică, nu uita că un fotograf este un artist al luminii. Dezvoltă-ți creativitatea și rămâi cu mintea și sufletul deschise către experiențele ce te inspiră să vezi lumea din jur într-un mod original.

Studiază maeștrii, observă-le tehnicile de fotografiere, dar nu-i imita pe ceilalți. Caută stilul personal și atunci când îți vei găsi modalitatea proprie de expresie artistică, vei fi pe drumul cel bun pentru o carieră strălucită în fotografie.

 

Articole similare