Economic

5 alimente sănătoase pe care este bine să le consumi zilnic

Alimentația joacă un rol important în prevenirea și ameliorarea afecțiunilor. Tocmai de aceea în medicina integrativă starea de sănătate este abordată holistic, motiv pentru care medicul se adresează tuturor aspectelor vieții pacientului, pentru a favoriza însănătoșirea. Prin urmare, alături de medicina convențională, sunt recomandate terapii alternative și complementare, precum și modificarea stilului alimentar.

Descoperă în continuarea acestui articol care sunt alimentele sănătoase pe care este bine să le adaugi într-un coș de cumpărături de fiecare dată când ai ocazia. Ele furnizează organismului substanțe nutritive importante pentru a asigura o funcționare optimă a acestuia.

  • Roșiile

Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale. În compoziția lor se regăsesc vitaminele A, C și B, dar și magneziu, fosfor și potasiu. Totodată, ele sunt o sursă bogată de licopen – un antioxidant puternic care protejează organismul împotriva radicalilor liberi.

Este recomandat să consumi zilnic roșii pentru a menține sănătatea oaselor și a reduce riscul de cancer. Totodată, roșiile susțin funcțiile cardiovasculare și împiedică formarea aterosclerozei. Un alt beneficiu al roșiilor constă în reducerea riscului de diabet. În plus, ele îmbunătățesc sănătatea pielii.

Din fericire, acestea sunt ușor de consumat atât în stare crudă, cât și incluse într-o varietate de rețete savuroase.

  • Castraveții

Castraveții sunt apreciați pentru conținutul ridicat de minerale și de vitamine, îndeosebi de potasiu, dar și de vitamina C. Ei sunt recomandați pentru a proteja sistemul cardiovascular, deoarece contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine. De asemenea, aceștia îmbunătățesc digestia, prin conținutul de pectină, astfel încât sunt pot fi consumați zilnic pentru a ameliora constipația.

Persoanelor cu diabet le este recomandat să consume castraveți pentru a menține nivelul de glucoză în limite normale. Un alt beneficiu pe care aceștia îl oferă constă în îmbunătățirea funcțiilor cognitive, astfel încât ei sunt recomandați pentru a îmbunătăți atenția și memoria.

Totodată, castraveții sunt utilizați extern, pentru a îngriji pielea, deoarece dețin excelente proprietăți de hidratare și de tonifiere.

  • Usturoiul

Usturoiul este nelipsit din multe rețete culinare, iar utilizarea acestuia frecventă oferă organismului beneficii ce nu pot fi neglijate. El este recunoscut pentru proprietățile lui antifungice, antimicrobiene, imunostimulatoare și antitumorale.

Consumul de usturoi protejează împotriva afecțiunilor cardiovasculare, prin efectul lui de reducere a tensiunii arteriale. De asemenea, acesta previne apariția diabetului și acționează ca un antibiotic natural, prin care protejează organismul împotriva bacteriilor, fără să le afecteze pe cele sănătoase.

Dacă vei consuma cu regularitate usturoi îți va îmbunătăți digestia și te va ajuta să previi răcelile și gripa. Adaugă-l peste mâncărurile preferate și nu doar că te va încânta prin aroma lui, cât și prin efectele lui terapeutice.

  • Avocado

Avocadoul este unul dintre cele mai hrănitoare alimente, care poate fi consumat ca atare sau inclus în diferite rețete ușor de preparat. Acesta este o sursă bogată de vitamine din grupul B, vitamina A, vitamina E, magneziu, fier, mangan, cupru și zinc.

Grăsimile monosaturate conținute de avocado susțin sistemul cardiovascular, mențin funcțiile cognitive și întăresc imunitatea organismului. De asemenea, avocadoul este benefic sistemului digestiv, deoarece el contribuie la reglarea tranzitului intestinal.

În ceea ce privește pielea, avocadoul menține fermitatea acesteia, grație conținutului ridicat de vitamina E. Așadar, există suficiente motive pentru a transforma avocadoul într-o gustare sănătoasă și gustoasă.

  • Spanacul

Spanacul nu poate lipsi dintre alimentele pe care le poți consuma zilnic, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Adăugat în salate sau în rețete preparate termic, acesta este o alegere excelentă pentru a savura o masă sănătoasă și gustoasă.

El este sărac în calorii, dar bogat în fibre, vitamine și minerale. Astfel, spanacul contribuie la prevenirea cancerului, protejează organismul împotriva radicalilor liberi și susține sistemul cardiovascular.

Economisește bani la cumpărături și urmărește reducerile practicate de magazine, pentru a cumpăra alimentele preferate și sănătoase la reducere. Alimentele bogate în substanțe nutritive te vor ajuta să îți crești imunitatea organismului și să previi îmbolnăvirea.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker