Economic

4 tipuri de cuptoare folosite de bucătarii profesioniști

Cuptorul este de nelipsit în cadrul unei bucătării profesioniste moderne. Cuptoarele profesionale au trăsături distincte, față de cele dintr-o bucătărie tipică, dar există și diferențe substanțiale între variatele modele disponibile.

Află din acest articol care sunt tipurile de cuptoare care sunt folosite de către bucătarii profesioniști.

Cuptoare de patiserie

Cuptoarele de patiserie pot fi găsite într-o varietate mare. Dacă vrei o variantă modernă, recomandat este să alegi un cuptor cu convecție profesional, care să aibă mai multe tăvi sau doar una, în funcție de alimentele preparate. Astfel de cuptoare pot avea un singur element de încălzire sau mai multe, să prezinte funcții precum convecția cu aburi sau umidificarea etc. 

În plus, un cuptor de patiserie cu convecție poate avea control manual, electronic ori digital. Trebuie menționat că acestea pot avea și funcții de programare, având anumite programe presetate. De asemenea, unele modele pot include sondă ori sistem de spălare, ținând cont de nevoile bucătăriei tale.

Cuptoare de pizza

Dacă localul tău servește pizza, evident, vei avea nevoie de un cuptor special pentru aceasta. Pizza dintr-un restaurant este diferită față de cea preparată acasă, iar unul dintre motivele pentru care apare diferența are legătură directă cu faptul că aceasta este gătită într-un cuptor special de pizza.

Astfel de cuptoare coc aluatul uniform și te lasă să controlezi exact temperatura. Acestea dispun de control al temperaturii, atât în partea superioară, cât și cea inferioară. Pot avea camere diferite, care folosesc termostate independente, astfel încât să poți prepara mai multe pizza, în același timp, chiar dacă sunt introduse în cuptor în momente diferite.

Sunt adesea făcute din oțel inoxidabil, pentru a rezista în fața temperaturilor ridicate și a trecerii timpului cu ușurință. În plus, au și setări de temperaturi mai mari, unele ajungând chiar și la 500 de grade Celsius. Acest lucru te ajută să gătești pizza mai repede, pentru a nu lăsa clienții să aștepte prea mult.

Cuptoare de gastronomie

Astfel de produse sunt foarte versatile și dispun de procesoare cu putere mare. Comenzile lor pot fi manuale, digitale ori electronice. Pot dispune de anumite funcții, precum convecția sau umidificarea. Poți găsi modele care funcționează pe bază de gaz sau modele electrice.

Acestea se remarcă prin faptul că sunt, într-adevăr, stații de gătit, fiind adaptabile pentru variatele preparate ce pot fi incluse într-un meniu. Astfel de cuptoare folosesc încălzirea prin abur, lucru care contribuie la păstrarea proprietăților nutritive ale alimentelor. Ca urmare, preparatele vor fi mai sănătoase, nu doar atunci când sunt fierte, ci și atunci când sunt afumate ori prăjite.

Cuptoare cu microunde

Un produs care se poate regăsi și în căminul tău, dar care este folosit la scară largă și în bucătăriile profesioniste, este cuptorul cu microunde. Modelele cele mai noi dispun de îmbunătățire ale vechilor funcții de reîncălzire ori decongelare, astfel că masa este preparată mai ușor și mai repede.

Un cuptor cu microunde profesional este ușor de utilizat, se poate programa fără probleme, poate utiliza un număr mai mare de generatoare de microunde și să memoreze foarte multe programe pentru diferite rețete. De asemenea, astfel de produse pot dispune de conexiuni USB, lucru care permite o încărcare mai ușoară a programelor incluse, dar și o putere de intrare mare, pentru a se ridica la standardele impuse pentru utilizarea într-o bucătărie modernă și profesionistă.

Acestea sunt tipurile principale de cuptoare care se utilizează într-o bucătărie profesionistă. Fiecare dintre ele prezintă o serie de caracteristici care le fac remarcate și utile pentru un restaurant, local, pizzerie etc. Analizează aspectele fiecăruia și hotărăște-te de care dintre ele ar putea avea nevoie și afacerea ta.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker