Economic

3 idei de amenajare a livingului

Camera de zi este locul în care petreci cel mai mult timp împreună cu cei dragi. Fie că vorbim de momentele petrecute în familie la finalul fiecărei zile sau de vizitele pe care le primeşti ocazional, în living se organizează atât masa, cât şi socializarea. Iată câteva idei care te vor ajuta să-ţi transformi livingul într-un mediu primitor şi relaxant pentru toată lumea:

Standard

Varianta standard de sufragerie include o canapea, două fotolii, o măsuţă de cafea între ele şi acces la televizorul fixat pe mobilierul lipit de perete. O astfel de amenajare este utilă pentru diferite tipuri de activităţi, de la discuţii până la urmărit programe de televiziune, jocuri de societate, servit gustări mici sau cafea.

Aşezarea obiectelor de mobilier depinde de suprafaţa disponibilă. Partea bună este că poţi găsi modele potrivite pentru absolut orice tip de living, indiferent de numărul de metri pătraţi sau de forma camerei. Mobilierul de perete poate include, pe lângă televizor, biblioteca sau o consolă de jocuri.  

În ceea ce priveşte materialele, acestea pot fi simple pentru un stil minimalist sau extravagante pentru o amenajare de efect, cu butoni mobilă cristal sau alte accesorii şi finisaje de cea mai bună calitate.

Open space

Amenajarea livingului de tip open space presupune instalarea mesei principale în acest spaţiu. Astfel, bucătăria este eliberată pentru a avea mai mult loc pentru prepararea mâncărurilor şi rămâne disponibilă pentru mic dejun sau mese restrânse, eventual pe blat.

Masa principală din living nu este legată exclusiv de bucătăriile open space. Poţi avea un astfel de obiect de mobilier chiar şi atunci când camera de gătit este distinctă. Important este să delimitezi clar din punct de vedere vizual locul pentru dining. Cel mai simplu este să foloseşti un corp de iluminat dedicat, eventual o lustră sau un candelabru ce coboară din tavan exact deasupra mesei. Dedesubt este util un covor dedicat, care acoperă fie mobilierul complet, cu tot cu scaune, fie doar picioarele mesei.

Biroul de acasă

Recenta pandemie ne-a demonstrat cât de important este să-ţi amenajezi casa în mod util. Dacă îţi place să studiezi, ai o afacere pe care o coordonezi de acasă sau îmbini munca de la sediu cu cea de la domiciliu, este esenţial să organizezi un birou personal. Livingurile de mari dimensiuni sau cele cu amprentă dreptunghiulară sunt ideale pentru acest tip de amenajare.

Biroul poate fi aşezat pe peretele cel mai îndepărtat al camerei, cât mai aproape de o lumină naturală a soarelui. Este esenţial ca atunci când te concentrezi să ai parte de o lumină odihnitoare. Ţine cont de acest aspect şi atunci când alegi corpul de iluminat potrivit. Lămpile de lucru cu lumină LED caldă sunt recomandarea specialiştilor pentru biroul de acasă.

Elementele de mobilier depind de tipul activităţii desfăşurate. Dacă ai nevoie doar de o masă de lucru, alege dimensiunile potrivite pentru toate instrumentele pe care le vei folosi (laptop, desktop, unul sau mai multe monitoare, cursuri, caiete, dosare, cărţi, aparatură).

Cel mai important element al biroului rămâne scaunul. De calitatea lui depinde experienţa pe care o vei avea în timpul şederii. Postura greşită este una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor sedentari. Alege un produs ergonomic, cu elemente de fixare a coloanei vertebrale din zona lombară până la umeri.

Amenajarea livingului trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor tale. Atunci când zonele sunt bine delimitate în camera de zi, specificul fiecărei activităţi este clar. Canapeaua şi fotoliile oferă condiţii de relaxare. Masa principală din living este ideală pentru întrunirea familiei sau a prietenilor. În momentul în care te aşezi la birou, ai toate condiţiile pentru a fi creativ şi eficient.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker