vineri, 23 octombrie 2020

4 motive pentru care nu ar trebui sa practici un singur sport

Te-ai gandit vreodata sa incerci un nou sport, dar ai renuntat crezand ca cel pe care il practici acum este suficient? Ei bine, este cazul sa reconsideri decizia si sa ai in vedere beneficiile pe care un nou tip de miscare ti le poate aduce. Pe langa faptul ca iti va intrerupe rutina, deci vei evita sa te plictisesti, te va provoca fizic, mental si chiar social. Deci, de ce sa nu incerci ceva nou?

Iata 4 motive pentru care un singur sport nu este suficient:

 1. Lipsa provocarii mentale

Exista o multime de studii care arata ca exercitiile fizice sunt bune pentru sanatatea creierului si pentru imbunatatirea functiei cognitive. 

De fapt, miscarea poate chiar ajuta la evitarea unor tipuri de declin cognitiv odata cu inaintarea in varsta, cum ar fi reducerea coordonarii dintre membre si ochi sau pierderea memoriei. Si, desi in momentul practicarii unui sport obosesti, la final rezultatul va fi unul benefic, deoarece vei fi mai vigilent si te vei putea concentra mai usor. 

Cu toate acestea, daca repeti in fiecare zi acelasi lucru, vei face miscarile mecanic si din obisnuinta, fara sa mai beneficiezi de toate avantajele sportului. 

 2. Lipsa provocarii

In timp ce multi oameni evita sa iasa din zona de confort, deoarece este „greu”, a te confrunta cu noi provocari este crucial pentru dezvoltarea ta ca persoana din toate punctele de vedere. 

Nu ar trebui sa te feresti de efort, acesta fiind un element care face parte din viata unei persoane. Vei reusi sa-ti depasesti limitele doar daca renunti la comoditate si daca te lasi provocat, iar invatarea unui sport este modalitatea perfecta pentru a face acest lucru. 

Daca vrei ceva cu adevarat incitant, incearca un sport extrem. Pentru oras, o alegere potrivita ar fi datul cu placa – ai nevoie doar de un skateboard de firma si de putin curaj. Pentru sezonul cald, incearca sporturile de apa, cum ar fi kitesurfingul si scufundarile, iar pentru iarna, cele mai bune optiuni sunt schiatul si snowboardingul.

 3.Rutina si plictiseala

Cand faci mereu acelasi lucru, intervine rutina, aceasta putandu-ti influenta negativ viata. Asadar, in loc sa suferi de plictiseala fara niciun motiv, pune ceva nou pe lista.

Te vei distra atat de mult invatand tehnici si trucuri, ca nici macar nu iti vei da seama cand a trecut antrenamentul. Daca alegi un sport de echipa, va parea doar ca te joci, iar o modalitate mai buna de a te mentine in forma si sanatos nu exista.

 4.De ce nu?

Pana la urma, ce te impiedica sa diversifici lucrurile sau de ce nu ai face-o? Miscarea este buna pentru mintea si corpul tau indiferent de forma. Asa ca, ia-ti colegii, echipamentul si incearca ceva nou! Nu exista niciun motiv pentru care sa nu o faci. 

In concluzie, mai multe optiuni de sport au avantajul de a te mentine in forma fara sa te plictisesti si fara sa simti cand trece timpul, fiind modalitatea perfecta de a te antrena.

Sursa foto: unsplash.com

loading...
error: Content is protected !!