Sport

3,5 milioane de lei alocați de municipalitate sportului buzoian

477.000 euro pentru activitatea clubului GLORIA

Fie că este vorba despre cluburile mari ale orașului, fie de organizații axate pe dezvoltarea juvenilă, municipalitatea a aprobat o sumă destul de importantă, menită să finanțeze o parte din activitatea acestora, în 2024. Fotbalului i-a fost rezervată partea regelui, numai pentru activitatea clubului Gloria fiind aprobați aproximativ 477.000 euro, mai precis 2.385.500 de lei. Banii acoperă cheltuielile pentru sezonul în curs, mai precis pentru mini-returul de campionat și pentru cele zece partide din play-off. Evident, cheltuielile unui club de ligă secundă sunt mult mai mari, restul bugetului grupării din Crâng fiind completat de Consiliul Județean, dar și din sursă privată, plus alte sponsorizări. Din păcate, drepturile TV din eșalonul doi sunt, spre deosebire de cele din Superligă, infime, variind în funcție de numărul de meciuri televizate.

Majoritatea echipelor de fotbal din România supraviețuiesc exclusiv cu ajutorul banilor publici, aceștia provenind de la primării sau consilii județene. Indiferent că activează în Superligă sau la baza piramidei, cluburile primesc, cu puține excepții, ajutor de la stat. În acest sezon al Ligii 2, doar Metaloglobus, Viitorul Târgu Jiu și Progresul sunt echipe private, celelalte 17 fiind în subordinea autorităților locale. Excepție face, de asemenea, Steaua, club pendinte de Ministerul Apărării Naționale

Palatul Copiilor Buzău, Clubul Sportiv Crâng, Asociația Kids Tennis Club, Clubul Sportiv Miandra, Ten Club Tenis Buzău, Luceafărul Buzău, Vibe Dance Studio, Clubul Sportiv For You și Tenis Club Magic Shot sunt celelalte entități care au primit finanțare de la Primărie. Pentru activitățile rezervate seniorilor, doar AS FC Buzău (Gloria) și Luceafărul au solicitat și au primit fonduri. Celelalte cluburi derulează exclusiv activități axate pe dezvoltarea sportului juvenil.

Solicitările cluburilor respective, însoțite de proiectele depuse, au fost analizate, în prealabil, de o comisie de evaluare din cadrul Primăriei.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker