Sport

LPS Buzău, campioană județeană U11!

Grupa 2010 a Liceului cu Program Sportiv este prima campioană județeană desemnată la nivel de copii și juniori, după o competiție restrânsă, desfășurată în mai puțin de o lună! Șase echipe au răspuns invitației de a participa în acest mini-campionat U11, iar victoria finală a aparținut LPS.

Cinci victorii în tot atâtea partide au bifat puștii lui Cătălin Vlaicu, care au trecut, pe rând, de Metalul (19-0), Gloria (6-0), Viitorul (12-0), Montana Pătârlagele (7-2) și CSM Rm. Sărat (4-2). De altfel, acest ultim meci, dintre LPS și Rm. Sărat, a fost adevărata finală, o mai veche rivalitate pe care „lepesiștii” au tranșat-o de data aceasta în favoarea lor.

Un titlu de campioană absolut meritat, mărturie stând și cifrele din clasament, cu nu mai puțin de 48 de goluri marcate (o medie de aproape 10 pe meci!) și doar patru primite! „În sfârșit, campioni ai județului! Mă bucur enorm de mult pentru acești copii și pentru părinții lor, deoarece, după multă muncă și perse­verență, am reușit să terminăm pe locul 1 la categoria noastră de vârstă. Victoria din meciul cu CSM Rm. Sărat este pe deplin meritată, copiii LPS-ului formând o echipă unită și puternică. S-au susținut și s-au încurajat unii pe ceilalți și asta mă face să cred că această grupă are un viitor promițător. Se formase un oarecare blocaj psihic în ceea ce presupunea un meci cu CSM Râmnicu Sărat, dar mă bucur pentru faptul că mi-au ascultat sfaturile și indicațiile și au reușit să se impună. Înainte de meci le-am spus că pe mine nu mă interesează niciodată adversarul, mă interesează atitudinea și modul lor de a aborda meciul, iar în meciuri cu echipe de valori apropiate aceste două lucruri fac diferența. Îi felicit pe copii pentru atitudine și pe părinți pentru atmosfera creată, dar țin să precizez că drumul este lung, iar scopul meu cu acești copii este să-i văd jucând cel puțin în Liga 1!”, a declarat, pentru OPINIA, Cătălin Vlaicu, antrenorul noilor campioni U11.

LPS Buzău U11: Rareș Lungu, Gabriel Dobranis – portari; Ianis Stătulescu, Ionel Panait, Tiberiu Ionescu, Cristian Năpruiu, ­Cris­tian Burlacu – fundași; Laurențiu Petre, Matias Anghel, Arian Bănică, Iannis Călă­rașu (căpitan), Ianis Raicu – mijlocași; Simon Stoica, Teodor Oprea, Rareș Oancea – atacanți. Antrenor: Cătălin Vlaicu

AJF Buzău a fost singura asociație din țară care a decis și reluarea competițiilor de copii și juniori. În afara campionatului U11, s-au mai organizat competiții similare la nivelurile U13 și U15. Din păcate, în acest an nu va exista, pentru echipele campioane, continuitate și finalitate la nivel național.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker