marți, 22 septembrie 2020

3 Tipuri de Aparate Frigorifice Moderne – Care Sunt Acestea Si Cum Alegem

A venit timpul sa achizitionati un aparat frigorific nou? In ziua de astazi, exista o varietate foarte mare de modele dintre care puteti sa alegeti, cu sute de aparate diferite in fiecare categorie majora. Totusi, stiind cateva lucruri despre familia voastra, necesarul de spatiu cand vine vorba de mancare, dar si planurile de viitor, puteti sa selectati un numar mult mai mic de modele care ar fi potrivite. Mai jos, avem informatii despre diferitele tipuri de aparate frigorifice, dar si despre situatiile in care ar trebui sa alegeti unul sau altul.

In primul rand, categoriile cele mai importante de aparate frigorifice pentru acasa se impart intre frigidere cu 1 sau 2 usi, combine frigorifice si frigidere side by side.

Tipuri de Aparate Frigorifice

Frigiderul cu 1 usa: bun pentru persoane singure sau cupluri tinere, eventual si pentru pensionari. Ocupa putin loc la sol, dar si pe inaltime, costa putin, dar are si dezavantaje. Printre acestea, as mentiona lipsa unei usi dedicate pentru accesul la congelator si volumul net mic.

Frigiderul cu 2 usi: sunt aparate clasice, ce pot fi mici sau mari, cu usi separate pentru cele doua compartimente principale. Pot fi potrivite pentru orice familie, mica sau mare, dar in general ofera un congelator de dimensiuni mici. Compartimentul de jos este al frigiderului, iar congelatorul este amplasat in partea superioara.

Combina frigorifica: Ofera un spatiu mult mai generos in cazul congelatorului, care este amplasat in partea de jos, in timp ce frigiderul este in compartimentul de sus. Cei ce au nevoie de mai mult spatiu de stocare pentru alimente congelate, pot folosi o combina frigorifica, dar uneori aceasta sacrifica spatiul de refrigerare, pentru a da mai mult zonei de congelare.

3 Intrebari De Pus Inainte Sa Alegem Un Frigider

Atunci cand sunteti in cautarea unei combine frigorifice noi, va recomand in primul rand sa cititi mai multe reviewuri si pareri, fie pe siteuri specializate, fie de la cei ce au achizitionat acel produs in trecut. Apoi, mai sunt si cateva intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti, inainte de a decide asupra unui anumit model.

  1. In primul rand, ce fel de alimente cumparati si stocati in mod normal?

Mergeti la cumparaturi zilnic si achizitionati alimente proaspete, inlocuind ce se consuma destul de repede? Sau sunteti prea ocupat pentru asa ceva, si faceti cumparaturi pentru o saptamana intreaga, caz in care frigiderul trebuie sa fie suficient de mare incat sa tina alimentele familiei pentru o perioada mai lunga de timp.

  1. Care este procentul de alimente congelate achizitionate si stocate pe perioade mai lungi de timp?

Pentru unele familii, o combina frigorifica le va da tot spatiul pentru alimente congelate de care au nevoie. Altele, mai ales cele ce stocheaza alimente pe perioada iernii, fie au nevoie de un congelator sau lada frigorifica dedicata, fie au un frigider side by side care ofera un spatiu mult mai mare pentru acest compartiment.

  1. Cati membri ai familiei folosesc frigiderul?

Numarul de membri ai familiei influenteaza necesarul de volum de stocare. Altfel discutam atunci cand vorbim de un cuplu tanar care cumpara alimente proaspete de cateva ori pe saptamana, si altfel atunci cand vorbim de o familie de varsta mijlocie, cu 4 membri, ce achizitioneaza alimente in cantitate mai mare, de obicei in weekend.

loading...
error: Content is protected !!