Administrație

3 miliarde de lei vechi de la Consiliul Județean pentru 24 de biserici

Proiectul de hotărâre privind subvenţionarea unor activităţi în zona clerului buzoian, înaintat plenului Consiliului Judeţean de preşedintele Petre Emanoil Neagu, a fost votat de joi, la ședința ordinară a deliberativului județului. 300.000 de lei este suma care a fost alocată, beneficiare fiind 23 de lăcaşe de cult.

„Conform prevederilor art. 3, alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 82/2001”, se arată în referatul înaintat de inițiator, „de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare întreținerii și funcționării unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcașurilor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând cultelor și care fac parte din patrimoniul național mobil, pentru amenajarea și întreținerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea, amenajarea așezămintelor de asistență socială și medicală ale unităților de cult”.

Consiliul Județean Buzău a susținut, în fiecare an, cu sume alocate de la bugetul județului, unitățile de cult din raza sa administrativ-teritorială. Anul acesta suma totală care a fost alocată celor 24 de biserici din judeţul Buzău este de 300.000 lei. Banii au fost solicitaţi pentru diverse lucrări, precum continuare lucrări construcţii, întreţinere şi consolidare clădiri, achiziţii de mobilier de cult, împrejmuiri ş.a.

Cea mai mare sumă a fost acordată parohiei „Mănăstirea Sfânta Treime – Podul Bulgarului” din comuna Podgoria pentru pavarea curții mănăstirii, fiind vorba de 60.000 de lei. Cele mai multe, 21 de biserici, au primit câte 10.000 de lei, între ele atrăgând atenţia  parohia „Vispești” din comuna Breaza, care a solicitat ajutorul financiar pentru continuarea lucrărilor de proiectare și execuție a unui sistem de producere a energiei electrice. De asemenea, o notă aparte a făcut şi cererea parohiei „Pătârlagele I”, din orașul Pătârlagele, care a solicitat subvenţia pentru continuarea lucrărilor de montare a instalației termice, la casa praznicală și sala funerară.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker