joi, 22 octombrie 2020

3 aspecte esentiale de luat in considerare pentru a alege bateria auto potrivita

La fel ca multe alte piese auto, bateria masinii ajunge, la un moment dat, la epuizare si trebuie schimbata. Acest moment depinde de modul in care aceasta a fost intretinuta si cat de mult a fost solicitata de-a lungul timpului.

De asemenea, alegerea unei noi baterii auto presupune o atentie suplimentara, deoarece trebuie sa te asiguri ca aceasta se potriveste modelului autovehiculului, dar si sistemul electric al acestuia.

Nu este de ajuns ca bateria sa fie una de calitate, acest aspect fiind evident, ci trebuie luate in considerate o serie de aspecte care determina in ce masura poate aceasta facilita pornirea autovehicului, precum si functionarea tuturor componentelor care functioneaza pe baza de curent electric.

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi o baterie auto

Pentru a evita o functionare necorespunzatoare a instalatiei electrice a masinii, alegerea unei baterii corespunzatoare este esentiala. 

In acest fel, nu risti defectiuni care iti pot pune siguranta in pericol si nici nu va fi necesar sa schimbi bateria dupa un timp relativ scurt ca urmare a unei utilizari defectuoase.

Certificatul de garantie

Atunci cand cumperi o baterie noua, comerciantul este obligat sa-ti ofere un certificat de garantie. Acest document te va ajuta sa inlocuiesti bateria in cazul in care ea nu functioneaza in mod corespunzator, ca urmare a unor defectiuni fie din fabrica, fie unele care apar intr-un context in care tu nu ai nicio vina. Certificatul de garantie iti arata faptul ca producatorul se asigura ca pune la dispozitia clientilor sai piese de calitate si ca principalul interes al acestuia este satisfactia nevoilor clientului. Bateriile second-hand nu sunt insotite de certificate de garantie. De aceea, este recomandat ca acestea sa fie evitate, pe cat posibil, si sa apelezi la ele doar in caz de urgenta.

Dimensiuni si polaritate

Pentru a putea folosi o baterie auto, trebuie sa te asiguri ca aceasta este compatibila cu masina ta. Astfel, trebuie sa consulti manualul autovehicului, unde iti sunt specificate dimensiunile si polaritatea pe care trebuie sa le respecte bateria. De asemenea, consulta si bornele bateriei inainte de o cumpara, pentru a sti daca acestea sunt inversate sau corespund polaritatii cablurilor autovehicului. Pentru o compatibilitatea completa, ai grija si la capacitatea bateriei, mentionata chiar pe suprafata acesteia, asigurandu-te ca aceasta corespunde cu indicatiile tehnice ale producatorului.

Functionarea la temperaturi scazute

Un indicator al calitatii bateriilor auto il reprezinta capacitatea de a functiona atunci cand temperaturile sunt scazute. Este foarte cunoscut faptul ca bateriile sunt printre cele mai sensibile la frig, de aceea este necesar ca acestea sa fie verificate din acest punct de vedere inainte de a fi achizitionate si montate. Baterii de calitate poti gasi dand click aici, avand garantia ca acestea asigura pornirea corespunzatoare a motorului chiar si in timpul sezonului rece.

In concluzie, este important sa faci o serie de verificari inainte de a inlocui o baterie auto. In acest fel, vei evita o noua inlocuire rapida si vei asigura si o functionare corespunzatoare a instalatiei electrice.

sursa foto: envato.com

loading...
error: Content is protected !!