vineri, 23 octombrie 2020

Pandemia a scăzut interesul pensionarilor buzoieni de a pleca în stațiuni de tratament

Teama pensionarilor de a nu se contamina cu COVID-19  le-a mai diminuat acestora interesul de a merge în stațiune la tratament. Astfel, că, pentru seria care începe cu data 28 septembrie, spun reprezentanții Casei de Pensii, aproape trei sute de persoane vor pleca în bazele de tratament, un număr mai mic decât cel din anul precedent.

Interesul pentru bilete a scăzut

„În anii trecuți erau foarte multe persoane care puneau presiune pentru aprobarea cererii în perioada sezonului estival, iulie-augst, perioadă care coincide cu vacanța copiilor, iar bunicii doreau să meargă cu ei în stațiune.  Și dacă am fi avut  un număr nelimitat de bilete, nu ar fi existat locuri în stațiuni pentru câtă lume ar dori să plece doar în perioada de vară. În fiecare județ era aceeași situație. Și, într-adevăr, acum situația s-a relaxat foarte mult și nu a  mai fost  acea presiune. Au fost bilete care s-au redistribuit, adică cele neridicate, au fost oferite persoanelor interesate să plece. Am avut un ritm normal”, a explicat situația purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Ionuț Constantin.

În această perioadă, stațiunile din zona de munte se află printre preferințele persoanelor din județul Buzău care beneficiază de bilete de tratament.  Mai sunt opțiuni însă și pentru stațiunile cu facilități pentru tratament, de pe litoralul românesc. „La Monteoru ni s-au alocat mai multe bilete. Există și cerere pentru această stațiune, pentru că celor mai multe persoane în vârstă le este dificil să se deplaseze pe distanțe mai mari și preferă apropierea stațiunii noastre”, spune purtătorul de cuvânt al CJP Buzău.

La începutul lunii decembrie este ultima serie. Acum se află în curs de completare seria 15, care va începe în 28 septembrie. Următoarele serii vor fi din 15 octombrie, 31 octombrie,  16 noiembrie și  ultima din acest an în 2 decembrie.

„Cererea privind acordarea de bilete de tratament poate fi transmisă și în mod electronic  de către cei care s-au înregistrat pe portalul Casei Naționale de Pensii. În aceste cazuri, nu mai necesită deplasarea la sediul insti­tuției”, a declarat purtă­torul de cuvânt al Casei de Pensii Buzău.

loading...
error: Content is protected !!