Monden

3 în 1, concert marca Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Alex Neagu

Concert în trei cu personaje de o tristețe comică zguduitoare, nici prea multă muzică, nici prea puțin teatru, sau (poate) amândouă exact în același timp! Cam așa se prezintă evenimentul ce se va desfășura în zi de sărbătoare la Buzău și al cărui cap de afiș este multitalentata Ada Milea. Ei i se vor alătura Bobo Burlăcianu și Alex Neagu, așa că povestea muzicală se va împărți la trei. Cu începere de la ora 19.30 se va face accesul publicului în Club No Limit, iar bilete vor costa 75 de lei la categoria I și 60 de lei la categoria II.

Cea care coordonează acest eveniment s-a mutat din Târgu Mureş la Bistriţa în clasa I, de la bunici, unde s-a speriat de teatru, la părinţi, unde i-a plăcut teatrul. S-a înscris apoi la facultate în Târgu Mureş, cu o chitară în braţe, ca să înveţe să fie actriţă. Din 2003 pune în scenă spectacole muzicale după versurile unor poeţi precum Ion Mureşan şi Gellu Naum, texte ceva mai cuminţi decât cele scrise de ea.

Ada Milea s-a apucat de muzică şi de teatru în primii ani de liceu. În timp ce părinţii o vedeau deja studentă la medicină, bunicii se asigurau că nepoata lor are o chitară la care să cânte. Ei i-au cumpărat primul instrument muzical. Împreună cu o colegă, Milea scria atunci versuri despre elevi şi profesori, pe care le înţelegeau numai cei care cunoşteau personajele. O melodie hard rock, bunăoară, al cărei început suna cam aşa: „Dirigu’ intră în clasă/ Se pune cu fundul pe masă”, descria „felul în care dirigintele făcea anunţurile neplăcute”. Peste ani, când s-a hotărât să cânte despre călătoriile lui Apolodor, pinguinul din cărţile poetului şi prozatorului Gellu Naum, Milea a văzut cum „hazardul obiectiv”, pomenit deseori de autorii suprarealişti, intervine şi asupra lumii ei: s-a mutat chiar în blocul unde locuia Lygia Naum, soţia scriitorului, care rămăsese singură din 2001. Ea a găsit o nișă unde nu are concurență și e atât de bună la ceea ce face, încât nici nu are niciun rost să caute o definiție a propriei arte. Desigur, știe că e originală, dar nu face paradă cu asta. Și așa cum am spus, vorbește puțin despre ea însăși, însă are mereu muzica la ea. Și când e în impas, pur și simplu, ia chitara și explică adevărul ei pe note.

Împreună cu Bobo Burlăcianu și Alex Neagu, Ada Milea vă așteaptă pe 30 noiembrie la un concert cu personaje și instrumente, o comedie cântată cu umor negru și nod în gât despre muște, iarbă, femei ideale, pușcărie, alcool, rugăciuni, porci mâncători de oameni, vecini traficanți de jucării etc.

Articole similare