joi, 28 mai 2020

21 milioane lei, de la „Șomaj” pentru firmele buzoiene care au trimis luna trecută angajații în șomaj tehnic

Angajatorii care și-au redus sau întrerupt activitatea, total sau parțial, ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19, beneficiază, așa cum s-a întâmplat și în lunile martie și aprilie, de decontarea șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Ca și în luna aprilie,  toate cererile depuse pentru obținerea șmajului tehnic plătit de stat sunt verificate în continuare cu atenție de specialiștii Agen­ției pentru Ocuparea Forței de Muncă. Prin urmare, și pentru luna aprilie, angajatorii, care și-au redus sau întrerup-temporar activitatea, total sau parțial, ca urmare a efectelor epidemiei COVID – 19, beneficiază de plata indemnizațiilor acordate sala­riaților în valoare de 75% din salariul de bază cores­pun­zător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigu­rărilor sociale de stat.

La Buzău, în primele 16 zile ale lunii mai, AJOFM a plătit în întregime șomajul tehnic aferent lunii aprilie.

„1.749 angajatori au depus pe platformă cereri de plată a șomajului tehnic pentru 13.546 de persoane. Suma solicitată a fost de 21,7 milioane lei noi. Până astăzi (n.r., 19 mai) inclusiv, am plătit pentru 1.695 de firme care au trimis în șomaj tehnic 13.111 persoane, suma de 21,2 milioane lei. Au mai rămas 54 de firme, care au anunțat trimiterea în șomaj tehnic a 235 de angajați, cărora li s-au cerut clarificări.  Dacă nu aduc clarificările solicitate în termen de 14 zile, în cea de-a 15-a vom da res­pin­gere de plată pentru documentație incomplet depusă”, precizează directorul AJOFM Buzău, ec. Ionel Tociu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!