vineri, 16 aprilie 2021

17 buzoieni au rămas fără permis în fiecare zi a anului trecut

În România, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere. Și anul trecut, viteza de deplasare a generat mai mult de 15% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând primul loc în ierarhie.

Cu toate acestea, șoferii, mulți cu bolizi de lux, se cred zmei pe șosele și calcă la maximum pedala de accelerație chiar și pe porțiuni de drum unde sunt șanse foarte mari să întâlnești un echipaj de Poliție Rutieră. Așa a făcut și un șofer, în vârstă de 65 de ani din Buzău, care a depășit cu mai mult de 50 km/h viteza regulamentară pe șoseaua de centură a municipiului. Circulând cu 127 km/h, a fost surprins, luni după-amiază, de radar, motiv pentru care bărbatul nu se va mai urca la volanul mașinii timp de trei luni. De asemenea, în prima zi a săptămânii au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 29 de permise de conducere.

Dintre acestea, 20 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale admise, trei pentru neacordare de prioritate de trecere, două pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, trei pentru conducerea sub influența alcoolului și unul pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

Nu există zi în care polițiștii rutieri din Buzău să nu rețină cel puțin 15 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce. Spre exemplu, anul trecut 6.253 permise de conducere au fost reținute în urma acțiunilor Poliției Rutiere pe șoselele din județ, ceea ce înseamnă o medie de 17 permise în fiecare zi a anului. Dintre acestea, 3.855 au fost reținute pentru încălcarea regimului de viteză, 581 pentru alcool, iar restul pentru alte abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...