sâmbătă, 06 iunie 2020

13 iunie, posibila dată pentru reluarea Ligii a 2-a

• Este un scenariu optimist, depinde de situația existentă la acel moment

Federația Română de Fotbal a luat în calcul două date pentru reluarea Ligii a 2-a, 16 mai sau 13 iunie. Este greu de crezut însă că meciurile vor începe la jumătatea lunii mai, întrucât specialiștii spun că la data respectivă pandemia de COVID-19 nu va dispărea din România, ba, mai mult, atunci va fi atins vârful ei.

În România ar putea fi prelungită și starea de urgență, iar în acest mod se întinde automat suspen­darea campionatelor. Sta­rea de urgență a fost decretată începând cu 16 martie și se va menține cel puțin 30 de zile, adică până pe 15 aprilie, însă, poate fi prelungită cu cel puțin încă o lună, în cazul în care situația nu se va ameliora.

Promovează patru echipe?

Promovarea a patru echipe din Liga a 2-a la finalul sezonului este una dintre ipotezele luate în calcul de oficialii FRF. Pentru a crește numărul echipelor din Liga 1 la 18, Liga Profesionistă de Fotbal ar intenționa să aducă din eșalonul secund un număr mai mare de formații.

„Scenariul cu 18 echipe de la anul și fără ­re­trogradare în acest sezon este posibil. De la întreruperea campionatului am creat un grup al cluburilor, împreună cu LPF, în care facem schimb de idei, de informații și, din tot ce a apărut, ca variante comentate pe acest grup, au rezultat trei scenarii. Scenariul optimist, în care campionatul se încheie cu disputarea tuturor meciurilor, scenariul mai realist, în care se vor putea disputa câteva meciuri atât în campionat, cât și în Cupă, dar pe un alt format agreat, și scenariul pesimist, în care nu se vor mai disputa me­ciuri sezonul acesta”, a ­declarat un fost oficial al Federației în mandatele lui Mircea Sandu, Cristian Bivolaru, acum director ­executiv la Viitorul Constanța.

Gloria, locul 8, dar fără drept de promovare

În momentul de față, pe primele patru locuri în Liga a 2-a se află UTA Arad, CS Mioveni, Turris Tr. Măgurele și FC Argeș.

Gloria Buzău ocupă locul 8, cu 33 de puncte, dar nu are drept de promovare în prima ligă.

loading...
error: Content is protected !!