sâmbătă, 30 mai 2020

FOTO | Benone Sinulescu, liniștit în perioada de izolare: „Am cămara plină pentru trei ani”

Retras departe de Buzăul natal, în comuna Bârzava din Arad, Benone Sinulescu (82 ani) nu își face probleme privind proviziile de alimente în perioada în care cu toții suntem îndemnați la autoizolare din cauza pandemiei de coronavirus.

Buzoianul spune că stă foarte liniștit, pentru că a acumulat provizii în cămara sa pentru trei ani de acum încolo. Îndrăgitul artist și soția lui, Leni, au muncit toată toamna trecută, în cămara lor stând acum, frumos aliniate, zeci de borcane de murături și de dulcețuri, așa că pandemia de coronavirus nu i-a prins fără mâncare.

„Ne bucurăm de roadele din grădină, dar nu mi-am închipuit că se va ajunge aici”

„Am provizii pentru trei ani. Am cămara plină cu de toate, pentru că am muncit cu soția mea, să punem și să avem de toate. Acum ne bucurăm de roadele din grădină. Nu mi-am închi­puit că se va ajunge aici. Noi așa avem în fiecare an, cămara plină cu de toate. Am o satisfacție a muncii. Soția e baza, eu o ajut cum pot”, a declarat Benone Sinulescu pentru click.ro.

La fel ca toți artiștii, si Nea Beni s-a văzut nevoit să întrerupă spectacolele și le duce deja dorul fanilor.

 Pasiunea lui Benone Sinulescu pentru agricultură este cunoscută, artistul fiind fanul soiurilor de legume produse în Buzăul natal. A primit mai multe semințe de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, pentru a avea o recoltă bogată și legume uriașe. Numai în recoltele din anii 2016 și 2017 artistul a avut inclusiv roșii de 1,4 kg.

„Mi-e drag să încalț cizmele de cauciuc și să muncesc la răsaduri.  Ne place foarte mult (…) Am pus în solar mai multe feluri de roșii, ardei, ceapă, varză, vinete, dovlecei, castraveți cât cuprinde, dar și fasole cu păstăi lungi de un metru și bame. Ne-a mers foarte bine recolta, într-un final. Prazul, care nu s-a prea făcut, nu știu de ce nu a rezistat, dar fasolea este excelentă. Noi o tăiem de 7 cm, o punem  și o facem cu maioneză după ce o opărim puțin, mănânci de mori! Am mai pus ardei negri și galbeni, am făcut o dulceață delicioasă de ardei iute. Avem de toate. Avem kiwano, căpșuni, mure, zmeură, kaki, o frumusețe, un fruct dulce care s-a prins foarte bine. Avem mulți pomi fructiferi, meri, peri, moșmon, un migdal și aluni. Am mai avut rubarbă, din care am făcut dulceață. Prințul Charles vine special la Arad pentru dulceața asta”, declara anul trecut Benone Sinulescu.

Ileana Sărăroiu i-a făcut cunoștință cu soția

Benone Sinulescu este căsătorit cu Leni de 39 de ani, dar se cunosc de mai bine de 40. Le-a făcut cunoștință regretata solistă de muzică populară Ileana Sărăroiu. Leni, soția artistului, a absolvit Facultatea de chimie alimentară la Galați, unde a mai rămas câțiva ani. Tot acolo a practicat și baschetul, dar nu de performanță. Iubind însă acest sport, l-a cunoscut pe fostul soț al Ilenei Sărăroiu, Mircea Câmpeanu, actualul soț al Mariei Ciobanu. Regretata cântăreață urma să susțină un spectacol în Galați, iar Leni a invitat-o să ia masa la ea, pentru că știa că e singură în oraș a doua zi de Paște. Aceasta a ­întreb­at-o dacă poate veni cu Benone. Și așa s-au cunoscut. Pe vremea aceea, Leni nu asculta muzică populară, chiar își comenta colegele de studenție care îl admirau pe Benone. Benone și Leni nu au copii, așa că averea solistului va fi împărțită între nepoții lor.

loading...
error: Content is protected !!