joi, 21 ianuarie 2021

106 acțiuni ale pompierilor la acest final de săptămână

În perioada 8-11 ianuarie, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău, au gestionat 106 de evenimente. Este vorba despre două intervenții ce au constat în stingerea incendiilor, 44 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și alte 60 activități de control.

La acestea se adaugă suportul operațional și fluxul informațional pe care pompierii îl au la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău, prin inspecția de prevenire și structurile operative, a desfășurat, în baza măsurilor dispuse la nivel național și județean, o serie de acțiuni complementare de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus.

Acțiunile desfășurate în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ, au presupus atât controale proprii, cât și în echipe mixte formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în control la nivelul județului.

Ce recomandări are I.S.U Buzău pentru stoparea răspândirii virusului

 Folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur;

  • Spălați-vă pe mâini cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;
  • Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;
  • Evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
  • Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;
  • Păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
  • Dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
  • Limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
  • Evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Pompierii fac apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru diminuarea efectelor acestei pandemii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!