Unul dintre cele mai bune produse muzicale ale Buzăului, Dora Gaitano­vici, a intrat în studioul de înregistrări, ocazie cu care a ținut să vorbească despre una dintre cele mai dragi colaborări muzicale.

Are o formulă de band, s-a remarcat la Vocea României și a ajuns până în finală, cântă cu Irina Rimes și  a bifat, de-a lungul evenimentelor sale muzicale, și proiecte cu diferite trupe cu notorietate. Recent, buzoianca a intrat în studio pentru o nouă piesă, despre care deocamdată vrea să păstreze misterul, și și-a adus aminte de colaborarea cu trupa „Bucium”, la piesa „Frunză verde foi mărunte”.

„Inevitabil, mi-a venit în minte colaborarea cu trupa Bucium”    

„Astăzi, în timp ce lucram la o nouă piesă, mă gândeam la cele mai frumoase proiecte muzicale la care am participat în viața mea. Inevitabil, mi-a venit în minte colaborarea cu trupa Bucium. Această piesă are un loc special în sufletul meu, iar trupa este de un profesionalism rar întâlnit. Sunt de părere că albumele lor au cel mai mișto concept vizual pe care l-am văzut până acum în România. Puneți mâna pe ele în format fizic cât mai sunt la raft! Sunt bijuterii de colecție!”,  a scris Dora pe pagina ei de Facebook.

Trupa de folk-rock ambiental Bucium a filmat chiar și un clip la piesa „Frunză verde foi mărunte”, primul single promovat de pe „Miorița”, material discografic, care beneficiază de transpunere vizuală. Pentru această piesă au avut o perioadă lungă de mai bine de un an, în care au căutat o voce feminină potrivită. Au găsit-o, într-un final, piesa fiind interpretată de buzoianca Dora Gaitanovici, pe care au remarcat-o datorită celor de la Implant Pentru Refuz, cu care ea a colaborat la piesa „Apus”.

Bucium este o trupă rock cu influențe folk ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană.

DISTRIBUIȚI
loading...