Vrei să ieși în oraș în wee­k-end și să te bucuri de concerte și spectacole de teatru? OPINIA vă prezintă în fiecare săp­tămână, în numărul de week-end al ziarului, programul evenimentelor artistice ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

⇒ Vineri, 12 aprilie, ora 20,00, la O’Brothers – concert trupa Marions. Intrarea liberă. Pentru rezervări sunați la telefon 0758.068.234.

⇒ Vineri, între orele 11,00 – 18,00 și sâmbătă, între orele 11,00 – 15,00, la Galeria de Artă „Ion Andreescu”, la etaj, pot fi admirate cele aproape 100 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă prezentate în cadrul Salonului Anual al membrilor UAP Buzău. La sala de la parter este deschisă expoziția personală a artistului Valeriu Șușnea. Expozițiile sunt cu vânzare. Intrarea liberă.

⇒ Vineri, sâmbătă, duminică, de la ora 9,00 – la Muzeul Județean, puteți vizita expozițiile permanente: Arheologie, Colecția de Telefoane, Artă și cultură buzoiană, Expoziția dedicată globe-trotterului Dumitru Dan, Secția de artă, Colecția de numismatică. Programul de vizite este cuprins în intervalul orar 9,00-17,00. Prețurile biletelor sunt de 6 lei (individual), 3 lei (grup de minimum 10 persoane), 1,5 lei (elevi și studenți). De asemenea, în același interval orar pot fi vizitate și cele două secții ale muzeului, Muzeul Chihlimbarului de la Colți și Casa Memorială „V. Voiculescu” de la Pârscov.

Totodată, la secția de etnografie și artă populară „Vergu Mănăilă”, din strada Răz­boieni, poate fi ­vi­zitată expoziția temporară „Trăiri Ico­nice”, semnată Cella Neamțu și Costin Neamțu (tapiserie și pictură). Prețurile biletelor sunt de 5 lei (individual), 3 lei (grup) și 1,5 lei (grupuri de elevi șui studenți).

⇒ Vineri, sâmbătă, duminică, începând cu ora 9,00, la Muzeul Județean – „Jocurile științei”, expoziție interactivă, în cadrul căreia vizitatorii au ocazia de a admira și interacționa cu roboții, generatoarele Van de Graaff, imprimantele 3D, echipamentele VR etc. Expoziția va fi deschisă în perioada 5-21 aprilie, și oferă buzoienilor șansa de a interacționa cu YuMi, primul robot colaborativ din lume, care s-a aflat în fruntea Orchestrei Filarmonice a orașului italian Lucca, dirijând celebra arie „La Donna e Mobile”, cântată de tenorul Andrea Bocelli. Prețul unui bilet este 13 lei.

⇒ Vineri, 12 aprilie, între orele 12,00-17,00 și sâmbătă, 13 aprilie, între orele 10,30-17,00, la Muzeul Județean – Târgul Ofertelor Educaționale a Universităților de Stat din România, dedicat elevilor de clasa a XII-a. Reprezentanți ai universităților vor susține, în cadrul evenimentului, o serie de conferințe și prelegeri de­dicate elevilor buzoieni, cu teme ce privesc alegerea unei cariere, precum și oportunitățile oferite de ramura de studii aleasă.

⇒ Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11,00, la Muzeul Județean – Forum Europa FM. În cadrul unei dezbateri, alături de jurnalistul Tudor Mușat, se vor căuta răspunsuri la întrebări precum „Cât de educați suntem pentru economisire?”, ”Dar pentru creditare?”, „Ne pregătește școala să știm cum folosim banii eficient și cum ne gestionăm finanțele personale?”.

⇒ Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19,00, la Sala Maximilian (Casa de Cultură a Sindicatelor) – premiera națională a spectacolul de teatru „Acești români fantastici”, scenariul și regia Dan Puric, cu Dan Puric, Amalia Ciolan, Beatrice Rubica și Ovidiu Cuncea. Pentru detalii sunați la telefon: 0799.771.199.

⇒ Sâmbătă, 13 aprilie, ora 21,30, La Felinare – concertul trupelor AVARIA și Predicator. Prețul unui bilet este 15 lei.

⇒ Duminică, 14 aprilie, ora 11,00, la Studio Kinoteatru (etajul 3 al Complexului Winmarkt) – spectacolul pentru copii „Zâmbărici și Tontonici”. Preț bilet: 15 lei.

⇒ Duminică, 14 aprilie, ora 17,00, la Teatrul „G. Ciprian” – prima semifinală a competiției Arată Arta. Concurenții se întrec încercând să ofere momente cât mai atractive și spectaculoase cu numerele lor care au ca bază fie literatura, fotografia, stand-up comedy-ul, și construite într-un moment unic care să ofere emoție, sensibilitate, umor și spectaculozitate. Prețul unui bilet: 15 lei.

⇒ Duminică, 14 aprilie, ora 20,00, la O’Brothers – spectacol de stand-up comedy cu Dan Badea și Alexandru Zob. Preț bilet: 30 lei. Pentru ­re­zervări sunați la telefon: 0758.068.234.

DISTRIBUIȚI
loading...