Majoritatea oamenilor sunt surprinși când întâlnesc pe cineva care profesează în domeniul serviciilor funerare. Chiar dacă nu este o profesie cu care oamenii se laudă sau de care auzi la bursa locurilor de muncă, veți rămâne surprinși să aflați că unii dintre cei mai celebri oameni din lume au lucrat sau au vrut să lucreze într-un fel sau altul în acest domeniu, servicii funerare.

Angelina Jolie

Pentru fanii frumoasei actrițe nu este nici un secret că aceasta a fost atrasă de lucrurile „întunecate și morbide”. Această pasiune a făcut cândva să ia în considerare o carieră în domeniul serviciilor funerare. Dar, în mod surprinzător, introducerea Angelinei Jolie în lumea mortuară a început în același mod ca mulți alți regizori funerari.

„Pare un lucru foarte ciudat, excentric și întunecat, dar, de fapt această idee mi-a venit când mi-am pierdut bunicul și am fost foarte supărată la înmormântarea lui. Felul în care moare cineva, modul în care familia gestioneaza situația și ceea ce moartea este în general ar trebui tratat într-un mod diferit. Dacă nu aş fi reuşit în actorie, asta ar fi fost cariera mea. M-am gândit că eu mă pot ocupa mai bine de astfel de lucruri, așa că am luat un curs când aveam 14 ani. Era un curs comandat prin poștă”, a declarat Angelina Jolie în emisiune 60 Minutes de la CBS.

Danny DeVito

Toată lumea îl cunoaște pe actorul Danny DeVito, fie din filmul „Matilda” sau din serialul „Taxi”, ori din producția „It’s Always Sunny in Philadelphia”. Însă, ceea ce nu știu mulți este că, înainte de a fi nominalizat la Emmys sau Globurile de Aur, lucra ca frizer în salonul surorii sale.

„Sora mea, Angie, avea coafor și eu aveam 18 ani, abia ieșisem din liceu. Nu aveam de gând să merg la facultate și aveam nevoie de un loc de muncă, iar ea a spus: <De ce nu vii să lucrezi pentru mine?>”, a povestit celebrul actor într-un interviu.

Însă, sora lui nu l-a pus doar să lucreze doar în salonul ei … a fost, de asemenea, însărcinat să se ocupe și de solicitări la înmormântările din localitate. „Obișnuiam să intru acolo și să lucrez în magazinul de pompe funebre … Mă ocupam doar de aranjarea coafurii. De obicei, era vorba despre doamne bătrâne care nici nu îmi reproșau ceva”, a glumit DeVito.

Thomas Lynch

Astăzi, Thomas Lynch este cunoscut drept un mare poet. Cu toate acestea, el a fost administratorul unei afaceri de pompe funebre în micul său oraș natal din statul Michigan. Acesta a mărturisit că s-a folosit de această experiență în scrierea mai multor cărți.  De exemplu, cartea sa „The Undertaking: Life Studies from the Dismal Trade” a fost transformată într-un film documentar în 2007 de PBS Frontline.

 

DISTRIBUIȚI
loading...