Buzăul are toate șansele să devină un centru național al economiei circulare, le-a spus primarul Constantin Toma participanților la o conferință națională a jucătorilor din industria deșeurilor, care s-a desfășurat la Academia de Științe Economice București.

„Pe 22 ianuarie 2019 s-a desfășurat la București, în aula Academiei de Studii Economice, o conferință națională a tuturor jucătorilor din industria deșeurilor din România. În cadrul Planului nostru de dezvoltare a municipiului Buzău ne-am propus, ca obiectiv în domeniul economic, ca Buzăul să devină centrul național al economiei circulare. Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, renovarea și reciclarea produselor existente cât mai mult posibil. Orice deșeu care se produce în acest sistem este considerat materie primă pentru un alt ciclu de producție”, a scris Toma pe pagina sa oficială de Facebook.

El prezintă și argumente în favoarea acestei afirmații: „La Buzău avem șansa să avem două grupuri de firme, unul din Taiwan – Green Grup, în care intră și Romcarbon –  și RER, grup din Germania care activează cu succes în domeniul economiei circulare. S-a vorbit în această conferință ­des­pre lucrurile bune și mai puțin bune din acest domeniu din România. Printr-un plan bine definit, și cu ajutorul buzoienilor și al tuturor firmelor care activează în Buzău, putem deveni un oraș curat și mult mai eficient decât până acum. Începând cu acest an vom derula multe proiecte care să ne ducă la atingerea acestui obiectiv”, mai spune primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

DISTRIBUIȚI
loading...