Șapte turiști din județul Brăila, printre care și un adolescent de 14 ani, aflați în drumeție în zona așezărilor rupestre de la Bozioru, s-au rătăcit și au fost recuperați de jandarmii montani de la Nehoiu după o oră și jumătate după ce primii au cerut ajutor printr-un apel la 112.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi, sâmbătă după-amiaza, la ora 16,29, printr-un apel la numărul de urgență 112, o femeie din județul Brăila a sesizat faptul că, împreună cu alte șase persoane, printre care și un adolescent de 14 ani, au plecat de la așezările rupestre spre Aluniș (comuna Col) pentru a ajunge la o pensiune din zonă. „Aceștia, la momentul apelului, se aflau la intrarea pe un drum forestier între localitățile Nucu și Aluniș (Colți) conform datelor GPS, nicio persoană nu avea probleme din punct de vedere medical. A fost trimisă o patrulă formată din doi jandarmi cu un autovehicul din cadrul P.J.O.P.M Nehoiu pentru căutarea, sprijinirea și conducerea persoanelor către o zonă sigură. Pe fondul lipsei semnalului GSM nu a mai putut fi păstrată legătura cu apelanta sau cu alte persoane din grup. În urma a numeroase apeluri către apelantă, fără succes, la ora 17,43 s-a reușit luarea legăturii cu aceasta, iar în urma discuției purtate a reieșit faptul că s-au întâlnit cu un alt grup de turiști, grup ce cunoaște zona, și împreună cu aceștia se îndreaptă către localitatea Aluniș. În jurul orei 18,00, patrula de jandarmi montani a depistat persoanele, însoțindu-le până la locul de cazare”, se precizează în comunicatul jandarmilor buzoieni.

Jandarmii buzoieni recomandă persoanelor care intenționează să organizeze drumeții montane să se documenteze temeinic înainte de plecare cu privire la traseele pe care le vor parcurge și la condițiile meteo, precum și să își asigure echipamentul adecvat.

 

DISTRIBUIȚI
loading...