Polițiștii atrag atenția cu privire la riscul victimal prezentat în special de persoanele vârstnice prin prisma infracțiunilor de înșălăciune. Prin diverse moduri de operare, răufăcătorii reușesc să distragă atenția victimelor și să le provoace prejudicii majore. După înșelăciunile prin metoda accidentul, o altă metodă face victime printre buzoieni.

Astfel, în continuarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Râmnicu Sărat cu privire la comiterea unei înșelăciuni, în ziua 21 martie, a fost identificată principala bănuită, o femeie, de 38 de ani, de etnie romă din Dâmbovița.

Din cercetările efectuate, a reieşit că în ziua de 5 martie, țiganca ar fi abordat o râmniceancă de 50 de ani şi, sub pretextul că are o rudă bolnavă în spital, a înşelat-o substituindu-i mai multe bijuterii din aur cu alte obiecte din aliaj.

Prejudiciul a fost estimat de partea vătămată la 3.250 lei, acesta fiind recuperat în totalitate de către polițiști, dar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Scenariul înşelăciunii e simplu: femei ori bărbați, care pretind că sunt rude ale regelui Cioabă, îşi abordează victimele pe stradă. De obicei, femei singure, care poartă bijuterii la vedere. Le arată podoabe aurite şi susţin că le oferă pomană pentru sufletul celui mort. Le cer să îşi dea jos propriile bijuterii şi să le aşeze într-un serveţel. Cu multă dexteritate, într-un moment de neatenţie, înlocuiesc bijuteriile din aur cu tinichele. Până se dezmeticesc victimele, escrocii sunt departe.

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-o prin apelul unic de urgență 112!

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Acolo in Rm. Sarat , in speta prin piata de legume, se invart zeci de tiganci. Toata ziua stau si se plimba pe acolo, singure sau mai degraba in grup. Nu cumpara nimic, ci doar poate le va pica ceva. Ai zice ca acolo este o intalnire campeasca tiganeasca. Si ca sa fie „tacamul complet” f. multi amarasteni rezeama peretii pe acolo si vin de prin comunele adiacente , tot felul de indivizi murdari , strambi si parca ar dori ceva. Acolo este raiul pacalelilor, este dezordine si murdarie si nu-i zi ca cineva sa nu fie furat sau pacalit. De vreti sa vedeti ceva ce nu ati mai vazut, mergeti in piata orasului Rm. Sarat, acolo langa dig si va veti mununa cata tiganie si prostie este acolo.

Comments are closed.