Actualitate

Pregătiri intense la Consiliul Județean pentru organizarea reuniunii responsabililor cu politicile comerciale din Consiliul UE

Pregătiri intense, la Consiliul Județean Buzău, pentru organizarea în condiții optime a reuniunii grupului de lucru privind chestiunile comerciale (WPTQ) al Consiliului Uniunii Europene.

La întâlnirea de la Buzău, programată pentru 30-31 mai și organizată în contextul deținerii de către România a președinției Consiliului UE, sunt așteptați atât comisari europeni, cât și miniștri ai statelor Uniunii Europene, responsabili de probleme de comerț, care vor discuta chestiuni privind echilibrarea deciziilor comerciale la nivelul Uniunii Europene. În timpul şederii la Buzău, oficialii europeni vor vizita cele mai importante obiective turistice din judeţ.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean pregătesc organizarea acestui eveniment încă de la începutul acestui an, pentru ca totul să fie pus la punct  la sfârşitul lunii mai.

În sala D.P. Filipescu unde va avea loc ședința comisiei au fost făcute  deja unele schimbări.  Pereții au fost zugrăviți, parchetul schimbat, iar alături de stema României a fost amplasată deja noua stemă a județului Buzău. Ecranul de proiecție care se amplasa de obicei în timpul ședințelor pentru a afișa proiectele de pe ordinea de zi a fost înlocuit cu pe patru monitoare orientate către toate cele patru laturi ale sălii. Zilele următoare va fi instalat și sistemul de sonorizare. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat joi, după ședința extraordinară a  CJ, că până la data evenimentului lucrările la sala de ședințe vor fi finalizate.

În timpul şederii la Buzău, oficialii europeni vor vizita colecţiile Muzeului Judeţean de Istorie Buzău. Totodată, însoţiţi de 20 de elevi buzoieni buni cunoscători de limba engleză şi franceză, oaspeţii din străinătate vor avea posibilitatea să admire cele mai importante obiective turistice din judeţ. 

Grupul de lucru pentru chestiuni comerciale se ocupă de diverse dosare legislative comerciale, care sunt adoptate în cadrul procedurii legislative ordinare.

Acesta servește de asemenea drept forum pentru discutarea unor chestiuni orizontale de politică comercială: monitorizarea statutului de economie de piață (MES) și a tratamentului de societate care funcționează în condițiile unei economii de piață (TEP) ale țărilor care nu fac parte din UE; stadiul litigiilor UE în cadrul investigațiilor în materie de protecție comercială; monitorizarea măsurilor de protecție comercială în vigoare și a investigațiilor în curs lansate de țări care nu fac parte din UE împotriva UE sau anumitor state membre ale UE; monitorizarea activităților consilierului-auditor, însărcinat cu asigurarea unor proceduri comerciale echitabile; stadiul de soluționare a litigiilor legate de instrumentele de protecție comercială în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker