Concert de excepție pe scena Teatrului „G. Ciprian”. Luni, 21 ianuarie, de la ora 19,00, buzoienii împă­timiți de muzica cultă au ocazia să urmărească  cele mai frumoase pagini de muzică clasică românească din genul operei, operetei și al liedului. „Suflet românesc” este un concert care prezintă momente muzicale ce stau la baza culturii muzicale românești.

Evenimentul este susți­nut de un trio de coarde cu pian și soprana Alexandra Știrban. Tânăra soprană Alexandra Știrban este laureată a multor concursuri de specialitate unde s-a remarcat prin timbrul vocii sale și prin interpretarea extraordinară a pieselor. Alături de ea va evolua trioul format din artiști cu amplă activitate pe scenele de concert importante din țară: Alexandru Marian, violonist de excepție, concertmaestrul Orchestrei de Camera Radio – București, și Vasile Călin, violist la Teatrul Național de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” – București, Filarmonica „Paul Constantinescu”, precum și Horațiu Ludușan, violoncelist, solist instrumentist în cadrul Orchestrei de Cameră Radio, Gonul Aptula, pian, maestru acompaniator al Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian” – București.

De la Ciprian Porumbescu, la Mihai Eminescu

Printre piesele instrumentale pe care le veți putea asculta în sala teatrului buzoian se regăsesc „Balada” de Ciprian Porumbescu și „Dansurile românești” de Bela Bartok, continuă cu ariile principale din opereta „Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino și aria „Anei” din „Ana Lugojana” de Filaret Barbu. Pentru a diversifica programul, în partea a doua, concertul va continua cu lieduri de Sabin Drăgoi, Nicolae Bretan pe versuri de Mihai Eminescu, Sabin Pautza, Tiberiu Brediceanu, dar și multe alte surprize.

Pentru informații suplimentare și bilete sunați la numărul de telefon 0740.496.561.

DISTRIBUIȚI
loading...