Economic

Metode naturale care te scapa de soareci

Desi soriceii pot fi considerati a fi uneori chiar adorabili, mai ales daca ne gandim la indragitul personaj de desene animate Mickey Mouse. Cu toate acestea, soarecii nu sunt chiar atat de simpatici precum este celebrul personaj. Acestia se strecoara in casa, se inmultesc foarte rapid, afecteaza tot felul de obiecte din casa si totodata pot reprezenta o cauza declansatoare pentru diferite boli grave de sanatate.

Atunci cand suspectezi prezenta soarecilor in casa, va trebui sa apelezi imediat la folosirea unor metode de combatere a soarecilor. Din fericire, exista insa o multime de moduri de combatere a rozatoarelor la care poti apela si care pot oferi rezultate satisfacatoare intr-un timp suficient de redus. Una dintre ele este utilizarea unui aparat anti soareci care foloseste ultra-sunete pentru alungarea lor.

In timp ce utilizarea unui aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor se dovedeste a fi un mod excelent de combatere a soarecilor dar si foarte sigur in acelasi timp, alte produse repelente nu sunt considerate a fi la fel de sigure pentru copii, pentru animalele de companie si chiar pentru mediul inconjurator. Ne referim aici la capcanele mecanice dar si la otravurile pentru soareci, metode pe care nu le recomandam decat in conditii de inalta siguranta, luandu-se masurile de preventie necesare.

Drept urmare, pentru acest articol am decis sa pregatim o serie de recomandari de metode naturale cu ajutorul carora poti scapa de soareci. Atentie insa! Eficienta lor nu este la fel de ridicata precum cea de care dau dovada aparatele cu ultrasunete impotriva daunatorilor.

Nu le oferi conditii prielnice!

Soarecii au nevoie de hrana dar si de un mediu umed, prielnic traiului. Pentru a descuraja soarecii sa se instaleze in casa ta, ar trebui sa elimini toate sursele de hrana printr-o depozitare corecta in recipiente din metal sau dintr-un plastic dur.

De asemenea, materialele noi nu ar trebui sa fie lasate la dispozitia rozatoarelor, astfel incat acestea sa le foloseasca pentru a-si construi cuibul. Soarecii mesteca hartie, carton dar chiar si unele materiale plastice pentru a face cuiburi, drept urmare nu ar trebui sa le aiba la dispozitie.

Sigileaza toate intrarile posibile

De obicei, soarecii cauta sa intre in casa toamna si iarna, atunci cand temperaturile sunt reduse si au nevoie de un loc mai calduros.

Drept urmare, toate gaurile sau crapaturile chiar si de mici dimensiuni ar trebui sigilate. Soarecii pot trece prin gauri foarte mici, iar de aceea sigilarea zonelor de acces este obligatorie atunci cand iti propui sa scapi de soareci.

Ulei de menta, piper sau cuisoare

Se spune ca soarecii urasc mirosul acestora. Drept urmare, ai putea folosi diferite materiale din bumbac pentru a le inmuia in aceste solutii, iar apoi trebuie sa le amplasezi in locurile unde se ascund soarecii. Vor putea fi determinati de mirosurile „neplacute” sa paraseasca zona protejata de acest truc.

Amoniac

Mirosul de amoniac poate fi confundat foarte usor de catre soareci cu mirosul urinei pradatorilor. Drept urmare, ai putea pune amoniac in capace mici de plastic pe care le vei amplasa in zonele pe care doresti sa le protejezi de soareci.

Totusi, ar trebui sa ai grija ca animalele de companie si copiii sa nu aiba acces la aceste capace cu amoniac.

Incearca folosirea capcanelor

Exista multe capcane pentru soareci. In timp ce unele capcane mecanice vor actiona foarte agresiv si vor ucide soarecii, exista si capcane mai prietenoase care doar ii tine captivi, pentru a-i elibera mai apoi intr-o zona indepartata de locuinta ta. Efectele acestor capcane sunt insa la scara redusa si nu te vor ajuta prea mult daca populatia de soareci are un numar considerabil de rozatoare.

Utilizarea unui aparat cu ultra-sunete

Exista dispozitive care emit anumite sunete si vibratii pe care soarecii le urasc. Aceasta metoda se dovedeste a fi foarte eficienta pentru a tine soarecii departe si totodata nu prezinta un pericol pentru animalele de companie sau pentru copii.

Au un pret accesibil, sunt usor de folosit si totodata nu necesita intretinere. Iar pe langa rolul de combatere, dispozitivele cu ultrasunete anti soareci au si rolul de a preveni prezenta lor.

Pe Fara-Daunatori.ro vei gasi o multime de dispozitive pe care le poti folosi in lupta de combatere a daunatorilor de orice fel.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker