Doi oameni de afaceri și-au pierdut viața, miercuri după-amiază, într-un accident de avion petrecut în vecinătatea barajului Siriu. Pilotul avionului de mici dimensiuni era un cunoscut om de afaceri din Sibiu, Mihai Covaciu, un dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcția de apartamente în Brașov, Râșnov și Cluj. El a fost un pasionat al zborului și dețină brevet de mai bine de cinci ani.

Covaciu a plecat miercuri de pe aerodronul din Ghimbav cu un client, Liviu Bucățică, un om de afaceri din Constanța – fratele Corinei Martin, fostul președinte al Asociațiilor de Promovare Turistică din România – căruia i-a vândut o casă la Râșnov. Se pare că acesta din urmă a făcut o vi­zită la Râșnov pentru a vedea stadiul construcției. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanța și au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare avionul a dispărut de pe radar.

*

Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că, într-o zonă greu accesibilă, a găsit bucăți dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. „A spus că a văzut o aripă, așa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbușire. Forțele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoașterii și pentru intervenție în cazul în care este nevoie”, au declarat responsabili ai ISU Buzău. Spre locul indicat au plecat polițiști, pompieri, jandarmi și echipaje de la Ambulanță.

„Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni. La nivelul județului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițiști pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare. De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviație din județul Buzău și la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă”, au declarat reprezentanții Inspectora­tului General pentru Situații de Urgență, citați de „Mediafax”.

Reprezentanții Prefecturii Buzău nu știau, la ora raportării incidentului, să fi existat vreo aprobare pentru survol în zona în care s-a prăbușit aparatul. „În momentul de față nu se cunoaște că ar exista aprobare pentru survol în zonă. Două persoane sunt decedate, dar nu se știe identitatea lor. Nu se știe locul de unde a decolat, epava a fost găsită la 16,45. Foarte urâtă este vremea. De noaptea trecută a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, însă nu a fost furtună”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Gabriel Cozma.

Ancheta va fi coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

DISTRIBUIȚI
loading...