Sunt prea puțini judecători și prea multe dosare de soluționat la Tribunalul Buzău, însă situația nu este diferită de alte instanțe din țară. Doar 27 de judecători a avut anul trecut principala instanță din județul Buzău, deși statul de funcții a avut prevăzute 32 de posturi. Din această cauză, în 2018, unui singur magistrat i-au fost repartizate, în medie, peste 600 de dosare.

Numărul insuficient de magistrați și încărcătura crescută de dosare s-au reflectat și la nivelul unor indicatori de performanță, Tribunalul Buzău primind ca­lificativul ,,eficient” pentru activitatea desfășurată în 2018.

Anul trecut, peste 11.000 de cauze au fost pe rolul Tribunalului, dintre care 7.500 au fost procese noi. În aceste condiții, încărcătura medie a fost de peste 600 de dosare pentru fiecare judecător.

Din toate sentințele atacabile pronunțate la Tribunalul Buzău, doar pentru 35% dintre acestea au fost formulate contestații. La instanța superioară, indicele de desființare a deciziilor de la Tribunalul Buzău a fost cu puțin peste 3%. De la începutul acestui an, Tribunalul Buzău a mai pierdut un judecător, magistratul Georgeta Apostu pensionându-se în luna ianua­rie, după ce în decembrie, președintele instanței, Valentin Barbu a ales să plece la pensie și el. În prezent, în funcția de președinte este delegat judecătorul Adriana Nicolae, prin Hotărârea Secției pentru judecători a CSM  din 10 ianuarie 2019. În plus, luna trecută, mandatul judecătorului Felix Alexandru la conducerea Secției Penale a încetat, iar deocamdată nu a fost delegat un alt magistrat. Felix Alexandru a fost numit pe funcție în 2015 prin Hotărâre CSM, pe o perioadă de trei ani, iar începând cu 18 iulie 2018 a  fost delegat în funcție prin Hotărârea Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru o perioadă de șase luni, mandat ce a expirat la data de 18 ianuarie 2019.

DISTRIBUIȚI
loading...