Naționala de rugby U20 a României continuă pregătirea pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc între 27 martie și 8 aprilie la Coimbra, în Portugalia. Tinerii rugbiști ,,tricolori” participă în aceste zile la un nou stagiu, la baza sportivă CSN Snagov.

Printre cei 29 de sportivi convocați se nu­mără și centrul Gloriei, Vlad Leica, alături de rugbiști de la CSS 2 Baia Mare, Tomitanii Constanța, Universitatea Cluj, C.T. Dinicu Golescu, RC Bârlad, CSM București, CS Năvodari, dar și alți patru care activează în Anglia și cinci în Franța.

,,În acest cantonament obiectivul este să punem la punct absolut toate detaliile legate de meci, atât pe apărare, cât și pe atac. Dorim să avem două meciuri de pregătire, ca să vedem exact cum răspund jucătorii în condițiile de meci, hotărârile pe care le iau sub presiune. În plus, am gândit cele două partide să le jucăm la distanță de trei zile pentru a repeta practic programul de la Campionatul European. Doar așa putem vedea cât de repede se pot recupera jucătorii, cum rezistă fizic în a duce două meciuri în trei zile. Este important să avem aceste partide, cu atât mai mult cu cât vom debuta împotriva Spaniei și știm rezultatul care a fost în decembrie”, a declarat Horea Himpea, antrenorul principal al Romaniei U20, pentru frr.ro.

DISTRIBUIȚI
loading...