Amfiteatrul Colegiului Pedagogic „Spiru Haret” găzduiește marți, 28 mai, de la ora 19,00, un concert de excepție susținut de celebrul Cor Lyra, dirijat de Ștefan Stănescu. Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” iar intrarea va fi liberă.

Corul Lyra are peste 45 de ani de existență, fiind numit de străini ,,cel mai convingător ambasador al poporului român”, iar buzoienii îl consideră cu mândrie unul dintre brandurile județul. Condus de Ștefan Stănescu, Corul Lyra a obținut premii la festivaluri, la Nancy, Lyon, Vatican, Paris, Istambul, Portugalia, ajungând să cânte în celebra Bazilica a Maicii Domnului din Fatima.

Corul Lyra a fost înființat în 1973 de către profesorul Ștefan Stănescu și are o activitate neîntreruptă de atunci. Membrii corului erau profesori de muzică și elevi ai profesorului de la Liceul Pedagogic. La doar două luni au susținut primul concert, iar costumele de scenă erau de împrumut. Formația a crescut treptat și a ajuns la apogeu în anii ‘90.

„În 1995 am participat în Franța la cel mai mare festival de muzică corală. Am avut mari emoții, pentru că era cea mai mare confruntare la care participam. Ne-am bucurat însă de un mare succes”, își amintește profesorul Stănescu.

 

DISTRIBUIȚI
loading...