Anunțul de marți seară al fostului premier Mihai Tudose care, după 27 de ani, părăsește Partidul Social Democrat pentru a se înscrie în formațiunea politică fondată și condusă de Victor Ponta, a fost o surpriză placută pentru filiala buzoiană a PRO România, anunță responsabilii organizației într-un comunicat de presă. Aceștia spun că se așteptau „la astfel de nume mari, după anunțul similar de la Rm. Sărat al senatorului Adrian Țuțuianu, cum că mulți politicieni serioși îl vor urma în demersul său de a face o altfel de politică”, după cum se precizează în textul citat.

„Mesajul transmis de Mihai Tudose (…) a fost unul elocvent, o adevărată radiografie a societății politice de azi, una condusă de un PSD aflat în cădere liberă și unde din ce în ce mai multi români încep să acorde încredere acestui partid nou format, PRO România fiind într-o ascensiune evidentă”, spun res­ponsabilii organizației județene a PRO România în comunicatul de presă, în care este reprodus integral și mesajul de marți al fostului premier.

„Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încre­derea celor ce m-au votat. Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut, după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a ­pro­blemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Des­pre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru <unii oameni>. Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri, atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer… Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei și României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtășesc aceleași valori, echipei PRO România, și voi rămâne omul, brăileanul și românul pe care îl știți”, arăta Mihai Tudose în mesajul dat publicității marți seară.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.